pondělí 30. listopadu 2015

Dnes je fakt den. Jak by rekli francouzi "Jour de merde" aneb den hovna. Melo by se asi prelozit den na hovno, ale to jaksi uz neni tak humorne. :)
Nejprve se ilustracne Diddus po.... takovym zpusobem, ze musela ihned do sprchy, ackoliv ji Vuthe minutku predtim posadil na zachod. Vuthe z toho mel depku, neb na ni pak zvysil hlas, takze si rika, ze ted bude traumatizovana a nebude chtit jit na velkou. Ja z toho mela depku, neb jsem si rikala, ze jsem s ni mela jit ja, neb vim, ze s nikym jinym jit na velkou nechce. I prede mnou si strka hlavu do tricka, protoze se stydi, ze kaka, je ji to proste divny.
Pokracovalo to tim, ze prisla faktura za minulou zimu za barak. 800 euro nedoplatek. Super. To tam bydlel N., samozrejme mu to muzu vesele oznamit a on mi jeste veseleji rekne, ze to je fakt blby, ale ze nema penize.To je fakt uzasny tohleto vyuctovani jednou za rok.
Odpoledne logopedka, to probehlo dobre. Tam jsem potkala tu zdravotni sestru, co jsme ji videli minule na schuzce s psychiatrickou. Uz zavolala sve zname pediatricce do Havru, vezme Diddus do pece. Tot alespon jedna dobra zprava, preci jen.
Jinak ale Diddus cely den krici, piska, a ona to umi, takovy ten krasny ton, co rve usi a praska bubinky. A to neni jen dnes, to je porad. Do toho neustale vyzaduje, abychom kreslili nebo vybarvovali. Porad. Dvestepadesattisickrat denne. Potrebovala bych prazdniny. Jen si proste trochu oddechnout... Mno, tot vse, nic hrozneho, nic dramatickeho, nic narocnejsiho nez jindy. Jen to proste na cloveka obcas tak padne...

neděle 29. listopadu 2015

Ze ctvrtka na patek Diddus po delsi dobe spatne spala. Dopoledne brecela pri prichodu do jesli, neb se tam konala oslava narozenin a deti nebyli v herne, jak je zvykem. Ale brzy se s touto situaci srovnala a uklidnila se. Odpoledne se ji zase nelibilo, ze place miminko a pry byla nalepena celou dobu na vychovatelky. Mame se na co tesit... Vecer probehl v pohode, uz zase ji normalne.
My jsme odpoledne zaskocili do supermarketu, neb v jednom tu tisknou pekne fotky. Tolik lidi tam bylo, a to nebyl ani vikend! Horor! Jesteze nas se nejake litani a shaneni netyka. Vecer jsme spolecne vyrobili testo na pernicky a divali se na romanticky film s Kevinem Costnerem Lahev v mori. Zas to spatne dopadlo, ale alespon to nebylo traumatizujici.

Z patku na sobotu spala pekne. Rano jsme ji odvedli na hudebni krouzek, probehlo to vyborne. :) Po obede jsme se vydali na barak peci pernicky. V byte totiz mame jen kombinovanou mikrovlnku, nejakou buchtu v tom upecu, ale cukrovi by slo asi tezko. :D Nikdy jsem cukrovi nepekla, takze ze zacatku to byl des, lepilo se mi to, trhalo... No nakonec jsem na to ale prisla. Jsou svetle, asi jsem dala malo kakaa, ale chutove vyborne. Diky, Gabi, za recept!:) Domu jsme jeli tak akorat, aby Diddus mela vcas veceri a melatonin pred spanim. V deset hodin se vzbudila, neb se vykakala do pliny. Prebalili jsme ji u ni v pokoji, ale tak ji to rozjuchalo, ze nechtela vubec spat. Chodila za nami pravidelne co pul hodiny asi do dvou nebo do tri... Presto jsme shledli Annu Kareninu, tu posledni s Keirou Nightly. Ja ji moc nemusim, ale film se mi libil moc. A zas to blbe dopadlo! :D Ale u Anny Kareniny to clovek aspon mohl cekat.

Dnes je nedele. Diddus byla cely den nervni, porad se ji neco nelibilo. Brecela, vztekala se, v aute bouchala hlavou do sedacky, a to takovym zpusobem, ze ma na tvari pod okem (na miste licni kosti) dve male modriny. Jsem zvedava, jak to bude zitra vypadat... Ja teda taky se nekde otru a mam modrinu, to bude mit po mne, ale stejne, sama si to takhle zpusobila, to jsou veci, se kterymi se clovek spatne srovnava. Ale co nadelam, ze. Velmi pravdepodobne to bylo vse z unavy. Ale ze by si zdrimla pres den, to ne. Vecer se v sedm hned hrnula do postele a s usmevem na tvari usnula. Jedina svetla chvilka byla v parku, to se i smala a radila. Byli jsme totiz na vyprave pro jehlici na adventni venec. A ja doma si rikam, ze to vypada jako tis, a byl to tis, tak jsme to vsechno vyhodili a mame prd. :D

Prvni foto a Diddusky nova manie - veskere leginy, i prosim pekne kamase, musi byt nalezite zastrceny v ponozkach! :D















čtvrtek 26. listopadu 2015

Tak tedy ten film, to vubec nebyla zadna romantika. Bylo to sice o lasce, ale skoncilo to hrozne. Oba jsme z toho byli uplne v soku. Koukali jsme se pak jeste na takovy jednoduchy porad, (bychom si zmenili myslenky) kam chodi zeny, co maji velikost 42 a jsou frustrovane, jak jsou obezni a diformni. Jsou z toho v depresich a otravuji tim zivot detem  ( napr. ta jedna, kdyz jde vyzvednout svou dceru do skoly, ceka za rohem, aby ji nevideli ostatni rodice, neb je tak odporne tlusta, ze je ji z toho stydno - super priklad pro jeji dceru...) a manzelum, kteri je evidentne maji radi takove, jake jsou a je jim uplne sumak, jakou ze to ma tu velikost, jedine, co si preji je, aby se konecne umoudrila a prestala hystercit pro nic. Stylista je voblikne, namaluje, ostriha a nabarvi - a hle, jsou z nich zensky jako lusky. Fakt jejich problemy na lecktere hlavy...
Kazdopadne ani tato distrakce nepomohla. Vzbudila jsem se v pul pate. Uz to zacina, uz nevydrzim na zadech, tahne me dole bricho, a tak nevim, jak si lehnout. A do toho v hlave sceny z toho filmu...
Jesteze Diddus spala opet krasne. A tak jsem to rano dospavala, zaspala jsem Didduscinu snidani i oblekani. Podotykam, ze se vse odehrava v te same mistnosti, co spim. :D Alespon jsem ji dala pusu na rozloucenou a vypravila se na cestu k doktorovi. A tam opet sok, ale tentokrat pozitivni. Pribrala jsem jen jedno kilo! Nechapu... Ale opravdu. Nicmene pan doktor byl spokojeny, pry perfektni prirustek vahy. :D No a ja ostatne taky, to je jasny. Pote jsme jeli do biosamosky pro krabice a take pro ingredience na cukrovi, hlavne mouku a cukr. Pak vyzvednout Diddus, obedu moc nedala. V jeslich cele odpoledne necurala, ale nepocurala se, sla pak az doma. V jednu zvonil postak a predal nam balicek od babi a dedy. Dekujeme moc a take tete, strejdovi a Matyskovi za cokoladu! :) Didduska je nadsena z kompletu baret, sala, rukavice, hned si to musila zkusit a pak v tom jit do jesli. :) No slusi ji to moc! Odpoledne probehlo v pohode (asi hraje hodne roli, ze se vyspi) a vecer si tu prohlizela knizku, co mela take v balicku. Ukazala na Krtecka a rekla "Ktk" a pak na husu a udelala zvuk husy! Tak jsem s ni zacala prochazet jednotlive obrazky a ona po me spravne opakovala nazvy jednotlivych zviratek a jake delaji zvuky. Jupi!!! :))) S knizkou sla vecer i spat. A jeste jsem ji schovala cokoladky s Krteckem k Mikulasi a zasterku k Jezisku.
My jsme odpoledne vyzvedli vysledky odberu moci, nic tam neni. Pak jsme zajeli na normalni nakup, jiz mam vse na cukrovi, takze ted uz mi fakt nic jineho nezbyva, nez se do toho pustit. Jsem rada. Tolik let jsem chtela pect a vyrabet adventni venec a letos to konecne vsechno uskutecnim. Jsem fakt zvedava, jak to vse dopadne...;)

Z utery na stredu spala od osmi do pul devate a pak si jeste hodinu sama hrala v pokoji! Pak ji Vuthe udelal snidani a ja vylehavala. Pozorovala jsem je z postele, Vuthe lepil tapety do domecku a Diddus si hrala. Zaplavil me takovy pocit stesti...:)

Odpoledne jsem se sla s Diddus projit na hodinu a pul dlouhou prochazku a riskla jsem to bez pliny. Zvladla to, vycurala se pred odchodem a pak po navratu. Vuthe nam pripravil k svacine palacinky. Pote zas zopakovala vsechna zviratka v krteckovske knize a byla z toho cela stastna.
Vecer jsem volala N., jak to bude s vikendem. Nebral to, pak mi nechal zpravu na hlasovce, ze byt bude mit az 15. ledna a ze nevi, kam si ma Diddus brat. Ve Frevalu neni topeni (teda je, ale aby se to podlahove roztopilo, trva to 10 hodin), ale tak zase mame primotop, reseni by se vzdycky naslo (on tam totiz hlavne ted neni uz internet)... a k mame to je ted pry komplikovane, neb ona bude cely prosinec na vanocnim trhu v Cherbourgu. No nevim, proc by u ni nemohl byt, ikdyz ona tam nebude... Ale at si hleda vymluvy, jake chce, mne je to jedno. Alespon muzu byt v klidu, ze bude Diddus brat pravidelne ten melatonin na spani, ma to na mesic. A ze zas nebude dva dny s plinama. Rikam si, ze kdyby chtel, reseni by se naslo. Ale on stale jen hleda vymluvy, proc neco nejde...

Dnes je ctvrtek. Rano jsme byli na trhu a v galanterii, zacala jsem sit vanocni vyzdobu, jsem na sebe fakt hrda. :D Uz je vecer, Diddus tu leze po Vuthem a on ji musi lechtat a vyhazovat a ona se rehta. Jezteze nemame sousedy...:D















pondělí 23. listopadu 2015

Ze soboty na nedeli spala krasne! V noci prisla jen jednou a hned pote usnula az do semi. Rano jsem mela jet sama na bazar, ale nechtelo se mi, a tak jsme jeli nakonec vsichni tri. Rekli jsme si, ze to risknem, kdyz bude Diddus nezvladatelna, pujdeme pryc. A hned u vchodu - balonky. Nejdriv jsme prosli jednu radu, ale tahla me ocividne k nim. A tak jsem si rekla, ze ji udelam radost. Cela stastna pak prochazela poslusne s nami vsechny rady a my si mohli v klidu vse prohlizet. Vybrala si pak jeste plysovou Hello Kitty (1 euro) a my ji koupily krasne kozene boty Kickers jako nove (3 eura). A nakonec jsme objevili i vanicku, takovou malou z Ikey, presne jakou potrebujeme do nasi mini koupeln (2 eura). Takze vsechny tyhle tri veci staly tolik, co ten jeden proklady balonek. :D Ale co, byla spokojena. A abychom to zavrsili, sli jsme na obed do Mekace. Ach jo. Uz treti hambac behem tehotenstvi! :D Diddus snedla cely svuj happy meal, hranolky, kureci nugety, presnidavku, dzus. Jo, nezdravosti, to ji smakuje! No, o hranolkach to vim (brambor ona ji ve vsech podobach), ale byla jsem prekvapena, ze snedla i ty nugety. Ajaj, ma uboha pohanka se obraci v kuchyni hruzou... :D (Zitra jdu na kontrolu, dr. me bude vazit, to zas bude koulet oci...). Pak jsme se chteli jit projit, ale zacalo prset, takze jsme jeli dom.Vecer  Diddus usnula hnedle a ...

... spala opet s jedinym probuzenim az do ctvrt na deset!!! Ze by melatonin zacinal zabirat?
Odpoledne jsem ji zavedla k logopedce a vyrazila na navstevu za kamaradkou do nemocnice. Diddu yzvedl Vuthe. Ja, ze jdu na hodku, no, klabosily jsme dve. Tak jsem jen donesla bagetu k veceri a Diddus uz spi. A vecer nas ceka romanticky film Jude s Kate Winslet. :)
A zitra rano doktor a Diddus pujde do jesli poprve bez plin.








sobota 21. listopadu 2015

V noci ze stredy na ctvrtek toho zase moc nenaspala. Rano jsem ji odvedla do jesli v pul desate (Vuthe dopsaval, byl s ni vzhuru od peti hodin). Pote jsem zasla do laboratore na krev, do knihkupectvi, kde jsem si prolistovala jednu fotoknihu za poslechu opery Dalibor a koupila Diddus tri knizky a na trh pro chleba. Pak rychly obed a ve 13:30 schuzka s pedopsychiatrickou. My byli samozrejme na cas, ale ona mela zpozdeni. Valnou cast jsme tak probrali se sestrou, ktera delala Diddus diagnostiku. Tahle je uplne o necem jinem, nez ta druha sestra, co jsme ji tam videli posledne. Je videt, ze se vic vyzna. A jedna uzasna zprava - v Havru ma kamaradku pediatricku, specializovanou na autismus, ktera nas bude orientovat na zdravotne-psychologicke centrum a doporuci nam i tu nejvhodnesji skolku. Hura!
Pschyaticka predepsala Diddus melatonin na spani. Bere ho uz dva dny, ale zatim zadny efekt nevidim, porad spi spatne.  V lekarne me obsluhovala pritelkyne meho lektora z fotoatelieru. Tak jsme poklabosily a dala mi balicek kosmetiky pro miminko.

V patek v jeslich byla unavena a mela teplotu 37.8. Po obede jsem ji tam odvedla a sla k doktorovi pro doporuceni do laboratore na rozbor moci. Mam podezreni, jestli nema zanet mocovych cest ci tak neco. Je ji citit moc a porad chce chodit na zachod, ale vzdy pak z toho je jen par kapek. Tak jsem vyzvedla v lekarne sterilni flakon a sla ji vyzvednout, aby mohla do nej doma nacurat. Odvezla jsem to do laboratore, ale vysledky budou az v utery odpoledne. 

Noc opet vesela, ale tentokrat byla vzhuru od desiti do jedne, takze pak jsme vsichni mohli spat az do rana. A to az tak, ze jsme zaspali na hudebni krouzek. Pristi sobotu si radeji nastavim budik.
V jedenact jsem vyrazila na trh pro chleba a do divadla pro listky k Vanocum. Pote jeste do jednoho obchodu, kde jsem chtela poridit svetr, tez k Vanocum, ale nemeli velikost, co potrebuji. Cestou zpet jsem jen tak nakoukla do stanu, kde se konaji tento vikend trhy s dobrotami a pri tom nahlednuti koupila susene svestky, dve manga a cokoladu. Pak rychle domu na skype, zapomnela jsem si telefon, a tak jsem ani nevedela, kolik je presne hodin.
Pak jsme se naobedvali a Vuthe sel na skate. Svitilo totiz slunicko. Varovala jsem ho, ze je desna zima a fouka vitr. Bude treba vytahnout cepice a rukavice.
Diddus tu ted kouka na Bambiho a maluje si fixama. Malovala pekne po papiru, ale ted koukam, ze ma modre ruce, nehty a bradu. :D










středa 18. listopadu 2015

V noci z pondeli na utery prisla Diddus trikrat k nam. Ona ani nechce k nam do postele, jen me vezme za ruku, musim ji odvest do pokoje, ona si zapne cd prehravac, prikryju ji a spi dal. Takhle porad dokola. Takze rano dospavala a odvedla jsem ji do jesli ja, neb to bylo az na desatou. Pak jsem jela ke kamaradce, abych ji vyzvedla a doprovodila do nemocnice, mela schuzku s anesteziologem, zitra ji budou delat zakrok, ktery nevim jak se jmenuje v cestine, ale potom by mohla od ctrnacti dni po zakroku normalne chodit a delat vse, jak potrebuje az do konce tehotenstvi bez rizika. Pak rychle obed, Diddus musela byt v jeslich brzy, neb jela na poniky. Cele odpoledne lilo jako z konve. My jsme se vydali na nakup, v Emaussich jsme koupili ruzove satecky a pak si zasli na pozdni obed do Mekace. Ano, uz zas. Ach ach, to tehotenstvi (jeste, ze se mam na co vymluvit;)).

V noci se opakovalo to same, opet trikrat prisla. Dnes rano jsme krasne dopspavali, Diddus si vzorne sama hrala a nehykala. Jen jsem ji udelala kakao a dala snidani a jinak nas nechala spat. Zahledla jsem ji, jak vari - dala do kosiku Vutheho ponozky a michala je pastelkou. :D Imitacni hra, rekla by logopedka!
Dnes melo byt hezky, chteli jsme jet nekam na vylet. Dopoledne zatazeno, odpoledne se to trochu roztahlo, tak jsme vyrazili. Diddus ztropila desnou scenu kvuli tomu, ze jsem dala mou kabelku do batohu. Tam prece nepatri, ze!
Byl hrozny vichr a do peti minut zacalo poprchavat. No co, Diddus byla spokojena, vyplazovala jazyk a chytala kapky. Dosli jsme ji zapsat na ten krouzek. Zaplatila jsem jen pulku (muze se platit na trikrat, tak toho vyuziju, co kdyby se to zas nejak zvrtlo...) a navic takovyma tema stravenkama na kulturu. To mame od Vutheho rodicu, to je vyhoda. Da se tim platit v kine, ruzne vstupne napr. do zoo a i vlak. A i nektere restaurace je berou, krom normalnich klasickych stravenek. Jinak je to docela palka 125 euro na skolni rok, a to jsou porad nejake prazdniny. No ja nemam prehled, kolik stoji podobne krouzky v Cechach, ale prijde mi to docela dost. Jinak mi rekla reditelka, ze muzu klidne prijit i na ten fotoatelier, co jsem chodivala loni a predloni, ackoliv jsem se nezapsala. To jsem rada. :) Ja jsem to zvazovala, ale pak si rikam, ze to do toho zacatku brezna asi nema cenu, ac bych platila jen cast, ale stejne. A navic priznavam, ze se mi ani moc nechce vystavat s brichem nad roztokama. Davam si pauzu a odpocivam, co to jde.
Cestou domu jsme zasli do obchodu pro vanilkovou zmrzlinu, kterou jsem nezbytne potrebovala. :D
Jinak ode dneska uz zase chodi Did vzorne na zachod, na velkou i na malou, dokonce sla i dvakrat sama. Tak se zase po vikendu srovnala.
Vuthe objednal pres eBay nabytek pro Didduscin domek, je cely ruzovy, a tak je cely stastny, ze bude moct zase neco natirat. :D Tapety jsme vybrali dost barevne, tak aby to nebylo jako jeden velky bonbon, nabytek bude hnedy.  Alespon tahle cast, zbytek jeste nemame, tak uvidime.









pondělí 16. listopadu 2015

V sobotu rano jsme sly zkusit ten hudebni krouzk pro vetsi deti. No a muzu juchat, probehlo to uplne v poklidu. Lektorka mi po skonceni rekla, ze ji muzu zapsat. Huraaa!:)))
Pri navratu odtamtud si povsimnu na upoutavacich titulku o atentatech, doma zapnu internet a vidim tu hruzu.
Odpoledne v pet jsem vyzvedla N. a zavezla ho s Diddus k jeho mame. My jsme sli vecer do restaurace. Bylo plno, lide i po tom, co se stalo, nerusili sve vecerni programy.

V nedeli jsme se vydali na barak. Vuthe upevnil vanu a pripravil vse na poklad (ale k samotnemu pokladu dlazdicek nedoslo, neb jsme zapomneli koupit mrizky a v nedeli je vsude zavreno). Pak vyluxoval auto. Ja jsem uvarila obed, tridila veci, pripravila pro N. veci, co si ma vzit, az se bude stehovat, vytridila jsem stare leky. Nakoukla do krabice, co nam privezli tata s Maruskou a s nadsenim si vzala do bytu par nezbytnosti - vykrajovatka na cukrovi, siti po babicce, magneticke clovece nezlob se a dedovo super vykonne krouhatko na tuzky.
Doma jsme chvili odpocivali, ja pak uvarila polevku a Vuthe natiral casti domku pro Diddus. Radeji jsme ani nezapinali tv ani internet, moc dobre mi z toho v tom mem jinem stavu neni... Dnes uz to ale zacina byt lepsi, lide zacinaji byt vice pozitivni, atmosfera se uvolnuje.

Dnes je pondeli. Rano jsme zajeli do Pana Kutila pro mrizky a do obchodu s nabytkem pro dalsi knihovnicku, Vuthe se rozhodl zvetsit Didduscin domek o dve mistnosti! :D Uz nalepuje tapety a na netu objednal "podlahy" a vnejsi "zdivo". To bude vila! :)
N. a jeho mama meli privezt Diddus nejpozdeji ve 14 hodin, neb v 15 ma logopedii. Takze ve 14:15 volam, kde ze jsou. A pry uz vyjizdeji! Mno. Tak jsme si dali sraz rovnou pred logopedkou. Diddus samozrejme mimo, tak jsem to vysvetlila a zustala na seanci s ni. Mela uplne promocene kalhoty. Ale presto tak nejak spolupracovala. Po skonceni jsem chtela jit domu, hlavne, aby se prevlikla, ale tahla me smerem do mesta, chtela se projit. Tak jsme se prosly, zasly do obchodu pro vajicka a pak dom. Hned jsem ji svlikla a zjistila, ze ma i uplne promocene boty a ponozky. Tak nevim, co delali. Ale byla docela vesela, tak to je hlavni. Nemohla jsem se teda ani optat, jak to probihalo, nebyl cas. Pliny se mi vratily tri, z deviti ci desiti, co jsem jim dala, takze zachodu asi moc nedala, ani si na nej nechtela vecer sednout, ale ja ji presvedcila a podle me od zitra to zase pujde. Nevecerela, asi byla zas prejedena sladkosti... Usnusla hned. N. musel predat veci Vuthemu, pac ja byla s Diddus u te logopedky a nemohla bych to nest pak domu, hlavne autosedacku. A pry si spolu normalne popovidali. Tak dobry, podle me bude mit zanedlouho Vutheho radsi nez me, ackoliv ho samozrejme zpocatku k smrti nenavidel. :D Jo, a souhlasil s tim, ze pridam Diddus i moje prijmeni. Musi to totiz samozrejme take podepsat. Budou to mit holky pekne mezinarodni, ale alespon jedno budou mit spolecne. :)






pátek 13. listopadu 2015

Tak stredecnich masovych kulicek se ani nedotkla! Ani jogurt si nedala a porad pohudravala. Uz jsem zvazovala, ze zavolam na detskou pohotovost (byl totiz statni svatek). Vuthe rikal, ze to nevypada, ze by ji neco bolelo, ze je spis smutna. Sel s ni ven. Nechtela chodit, musel ji nosit na ramenou. Po navratu byla jako vymenena. Slunicko. Vecer si tam radostne hykala v posteli. Tak ja fakt nevim. Ikdyz mozna uz trochu vim. Ja jsem byla od soboty trochu mimo, pote, co to tak spatne slo na tom hudebnim krouzku. Byla jsem z toho dost smutna a kladla si spoustu otazek... Asi to musela citit a prenesla to na sebe. Dnes jsem se probudila uz opet s dobrou naladou a Diddus byla cely den v naproste pohode. Proste to vse nasava jak houba, aniz by si to clovek uvedomoval. Kazdopadne tema doktor a zubar musim nejak zpracovat. U naseho doktora vzdy rve, jako by ji na noze brali, ikdyz ji jen prohlizi a posloucha, u zubare jsme jeste nebyli. Rozhodla jsem se poridit nejake obrazkove knizky - u doktora a u zubare a take ji asi koupit zdravotnicky kufrik, abychom si mohly hrat na doktora. Treba to zabere a bude s tim pak vic smirena, protoze si bude rikat, ze to je jako ta hra. Snad.

Ve ctvrtek byla Diddus v jeslich. Vuthe me rano zatahl do haemka, neb tam pry videl za vylohou svetr, ktery by mi urcite slusel. Ale pry to musim schvalit a taky vyzkouset, no je fakt ze s brichem to je risk, jestli se do neceho vejdu nebo ne. No a vesla jsem se, a i do peknych zelenych satu. :) Ve svetru je jeste misto, podle me tak na dva mesice a v satech tez, a ty pak budou fajn i na jaro. Tak mam takove Vanoce uz ted v listopadu. No odpoledne jsem byli v hrackarstvi, nehodlam pak nekde litat v davech v prosinci. Koupili jsme takovou malou holcicku se ctyrmi pejsky (desne ji bavi si hrat s malymi vecmi, a hlavne pejsky, porad je do neceho zavira, vyndava, pozoruje je) a ruzovou tasku pres rameno na Totoce. Obcas, kdyz neco venku dela, potrebuje obe ruce, ale do toho samozrejme musi drzet Totoce (viz houpacka a Totoc mezi stehny:)), tak snad se ji to bude zdat na Totocka dost dobre. :D

Dnes je patek, den akcni. Rano jsem mela schuzku se socialni asistentkou, ktera mi pomohla s papiry. Je to kvuli prispevkum a statusu osoby handicapovane. Musim to vse jeste napsat a pozadat logopedku o bilanci. Pak se to muze konecne poslat. Musim take zajit do skolky, kam spadame, a pozadat o zapsani Diddy. Bez toho se totiz (a to se dozvidam az ted...) nemuze pozadat o asistenta. A to musim pozadat referent, ktery to ma v kompetenci. A komise je dvakrat rocne, v unoru a v cervnu. Takze my si tu lameme hlavu, jestli by Diddus mela jit uz tady do skolky nebo zustat v jeslich a ono v podstate jina moznost, nez jesle nejsou. Neb komise unorova zaruci asistenta na zari. Vyhoda je vsak v tom, ze to je celonarodni, takze kamkoliv pak pujdem, staci jen se zapsat do skolky a automaticky ma narok na asistenta a to uz pry pak jde rychle. Takze to nemusime resit jeste pred stehovanim. A to je docela uleva. Muzu se tak zamerit na centra, ktera pracuji s autisty, a eventuelne se zkusit nejak zapsat dopredu. Protoze tam mista nejsou... Tady to same, Diddus by mela chodit i do nejake skupiny (kde se napr. hrou nacvicuji veci jako doktor atd.), jenze neni misto. Mno, tak to bylo docela zajimave, a pristi ctvrtek schuzka s pedopsychiatrickou, hura! Jsem rada, kdyz se neco deje a clovek ma pocit, ze se veci trochu pohnout z mista.
Pak jsem zajela na nakup do bioobchodu. Mam silnou zavislost na pohankovych vlockach a cornflacich k snidani, nic jineho rano nejim a uz mi dosly.
Odpoledne jsme zajeli do Pana Kutila pro obklady do koupelny na baraku. A jsme rozhodnuti, ze v nedeli jdeme na vec! (Vcera jsem mluvila s N. a presvedcila ho, at je s Diddus u sve mamy. Za dalsich ctrnact dni uz by mel mit ten byt.).

A zde fotky z nedele z prochazky, tentokrat od Vutheho a jedna zachodova (zachod slavi velke uspechy, dnes me dokonce i sama odvedla, ze se ji chce, i na velkou! Juch juch!:)) :