úterý 8. března 2011

Včéra a dnes

Tož včéra jsem měla velmi aktivní den. Ráno jsem se vydala do PepArtu, kam jsem v sobotu přenesla fotky z výstavy z Art´s Café za účelem vyčištění skel a rámů. Ty byly totiž již přes měsíc uloženy v komoře v Art´s, a tak byly zaprášené a tak vůbec, špinavé - i zevnitř. Levná skla jsou vždycky i vevnitř jako prase, ale já se na čištění na výstavu vybodla, neb v Art´s je víceméně šero, na fotky byly namířené jen malé žárovky, a tak ten fialový hnus na sklech nebyl vidět. Jenže na denním světle už to člověk neoklame a neošulí. Tož jsem pěkně otevřela každý rám, a čistila a čistila, no pruda. Jedna z mých nejneoblíbenějších činností. Když už si člověk myslí, že je to křišťálově čistý a přiloží sklo na fotku, vždycky se tam najde nějaký malý bílý prevít, který je vidět. Děs. Mno, ale zvládla jsem to, dokonce i vymyslela ke všemu titul a dnes odpoledne se tam jdu podívat, co si vybrali pro butik.
Též jsem pozvala na večeři Alaina s Emilie, to víte, měla jsem prostě děsný chutě a takhle hned byla záminka pro guláš! :) Mno, ale taky ve čtvrtek odjíždějí zpátky do Paříže, tak abychom se trochu užili.
Dnes ve dvě odpoledne přijde Julie, abychom se poradily, na co vše se chceme zeptat při odpoledním rendez-vous v PepArtu, kdežto budeme diskutovat s paní řídící na téma našeho foto studia.
A večír hurá na koncert do Art´s. Je to koncert aperitif, což znamená, že začíná brzy - v půl osmé:) Tady se mezi pátou a osmou pije a zobe aperitif - není to označení jen pro nápoj, který má vzbudit apetit k večeři, ale i pro něco malého k zakousnutí - oříšky, různé sósy jako tzatziky, hummus apod., které se nabírají špalíčky mrkve či okurky, růžičkami syrového květáku či dokonce kousky syrových žampiónů, či malé pochutiny na způsob jednohubek a tak. A až pak večír kolem deváte se jde teprve na chody.
A již druhý den svítí slunce! Po měsícech šera to bodne. Kéž by to chvíli vydrželo! Hned pak jde vše líp od ruky...
Ještěbych se chtěla zeptat - je lepší to větší písmo v minulém postu, anebo tohle menší?

6 komentářů:

  1. No hura, dva nove prispevky, BRAVO, ale trvalo to, co:-)
    ...nevim jestli slepnu, ale vetsi pismo je pro me lepsi, u toho maleho se desne primhuruju, pitvorim a vraskuju...

    OdpovědětVymazat
  2. No ja nevim, vetsi je mozna lepsi, ale zase je nejaky tlustsi a ta beloba uplne zari do oci, takze tloustkou mi prijde na cteni sympatictejsi to mensi pismo :-) To jsou ale protichudne rady, coz? A ted babo rad...

    OdpovědětVymazat
  3. Hezká grafika, Péťo! Takové jarně-francouzské je to tu;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jojo, pekne je to tu :-) jen co je pravda.. Zavitala jsem mrknout ockem, zda je tu nejake nove povidani. Neni, nicmene objevila jsem nove pozadi :-))) a to je hezoucke. Presne jak rika Opjenka, takove krasne jarni!

    OdpovědětVymazat
  5. Dík, holky! A to už mám i rozepsaný nový příspěvek! :)

    OdpovědětVymazat