neděle 24. června 2012

Nedělní přeludium

Je hnusno, prší, bolí mě zub, obě dvě kolena a blbě spim. Ale jinak se máme výborně! :) Dokonce mám novou taktiku na Didouškovo nespaní přes den - dám ji do nosítka, tam během procházky usne a vydrží spát tak tři čtvrtě hodiny. Tak to se každý den protáhnu, jen se obávám, že ty kolena mě bolí z toho (ač váží jen šest kilo). No ale za to, že vpodvečer nehudrá a nemrzutí z únavy, mi to stojí.

Dnes odpoledne máme v plánu hrát deskovou hru Hra o trůny, inspirovanou knihou a následně i seriálem. Já teda osobně nejdříve viděla seriál a teď čtu knihu, docela mi překvapivě tenhle obrácený model vyhovuje. Hra je na několik hodin, pro tři až šest hráčů, nás bude dnes pět, to je rekord, zatím jsme hráli jen ve čtyřech. Vyrobila jsem na svačinku jahodové tiramisu, takový letní dezert, ať alespoň něco máme letní. Je patnáct stupňů... ale tak asi pořád lepší než české tropy!

Didoslávek je poslední dny vtipný, už hodně kominukuje, všemu se řehní, ale mám pocit, že začíná mít exkluzivní období. U mě a u Nordahla dobrý, ale jakmile si ji vezme někdo jiný - kouká dosti podezřívavě a občas dokonce vyrobí i podkovičku a začne natahovat. No, ale to jsem snad někde četla, že to je normální, že to zase pomine.

Pár fót z posledních dní:








neděle 17. června 2012

Den otců

To je zaujímavé, že den otců připadá na stejný den v Čechách i ve Francii, zatímco den matek je v den jiný. Aha, tak jsem mrkla na net a našla toto:
V České republice, kde se ještě Den otců oficiálně neslaví, se koncem roku 2008 objevily návrhy, aby se tento významný den stal součástí našeho kalendáře tak, jako je tomu již ve většině zemí.
To tady tedy v kalendáři je a já jsem musela připravit i dárek, neb jsem rovněž obdržela ke dni matek. Pár dní před ním jsem prohazovala, částečně z legrace, "Co asi tak dostanu ke dni matek?", a ono ejhle, zabralo to! :)
Tak vše nejlepší, tatínkové!

A zde pár fotek s tím naším (jak vidíte, už opět vlasatým a vousatým):





neděle 10. června 2012

Aspoň pár nových fotek

Tak jsme zase tu! Minulé dva týdny jsem strávila nad tanečními fotkami (sem pro ukázku pak taky nějakou hodím), tak teď je načase se zase věnovat podstatnému! :) Ještě jsem tedy ani nešáhla na fotky z Čech, to snad příští týden napravím a vyrobím alba.
Didoušek úspěšně bojuje se zvedáním se na břiše, a dokonce se pokusila v sedátku o jakýsi sed. Už má i našlápnuto na otočbu ze zad na břicho, ale ještě se nepřekulí před spodní ruku.
A jinak prdlá matka se baví - viz fotky s humorným kloboučkem! Musím říct, že když jsem ho nadzvedla (viz poslední foto), vážně jsem se nasmála. Chudák dítě... :)