úterý 8. března 2016

Tak ten Colombo se tentokrate pekne seknul. Mliko nepije prihrate, vic sladke, min sladke, ve velkem hrnicku, v mensim... ale kazdopadne s naladou to nema co do cineni, ta uz je dobra. :) Prestaneme ji ho nejaky cas davat a uvidime, treba se k nemu vrati, s ostatnima potravinama to takhle casto funguje.

V sobotu, kdyz sel Vuthe s Diddus z hudebniho krouzku, se cestou stavili v autoskole, kde se potreboval na neco zeptat. Diddus po nem krasne zopakovala "dobry den" a pri odchodu "hezky vikend", tak se tam samozrejme vsichni rozplyvali, jaka je to roztomila a krasne vychovana holcicka. Musi se ji ale chtit. Kdyz ji rekneme, at rekne "dobry den" nebo "na shledanou", nechce. :D

V nedeli jsme absolvovali prvni letosni bazar. Potkali jsme maminku jednoho kamarada, co dala Diddus lizatko a pak dostala od jednoho pana takovou malou kocicku, co otaci hlavou. A koupili jsme drevene puzzle s cislama. Uz umi pocitat do tri, jeji nejoblibenejsi je vsak nula. Porad opakuje "zero, zero, zero". :D  Celou dobu byla hodna, prohlizela si spoustu veci, kdyz jsme rekli, ze jdeme, sla bez scen.
Vecer jsme shledli film Lola od Jacqua Demyho, napujcovali jsme si od nej vse, co meli v knihovne. Jo, my a stare filmy. Jsme ted sto let za opicema, co se tyce novinek, do kina se nedostaneme, nic nestahujeme... Vcera prijel Rattha, nejmladsi z bratru, tak nam neco nakopiroval, to budeme zase aspon trochu v obraze! :D Prijel na tyden, po vikendu mu zacina zkouskove a tak se tu chce ucit. Tady ho totiz nic nerozptyluje, narozdil asi od mesta, kde bydli a kde ma spoustu kamaradu.

V pondeli jsme opet skypovali s tetou a s Ivuskou a Honzikem, co jsou na Zelandu. Ja to nechapu, ale se Zelandem a jeste ve trech mame lepsi spojeni nez s dedou a babi z Jiren! Vuthe mezitim sel na nakup, vyslala jsem ho pro kysane zeli a susene svestky (asi vite proc...:D) a take uz dosly Diddusciny snidanove briosky. Odpoledne k logopedce, ani se tam Diddus nechtelo. Mam takove podezreni, ze ji to zacina nudit a ze se radsi uci slova doma se mnou. Jenze ja na to nemam zadnou metodu, ja ji proste rikam, co nas zrovna uhodi do nosu. :D A ona to pak porad opakuje dokola. Obcas ji nutim mi na neco odpovedet, ale to je opravdu zazrak, kdyz se zadari. Spoustu slov uz umi, ale nechce je pouzivat v kazdodennim zivote. Ale vsak ono to take prijde! Uz i vidim, ze zacina lepe rozumet. Kdyz rekneme, ze jde do jesli, rozumi tomu. Jeste pred nedavnem tomu tak nebylo... Vzdy poznala, az podle toho, kde zahneme, kam jdeme.

Zacinaji se mi vracet predtehotenske chute. Jupi!!:) Dnes jsem mela desnou chut na lososa a zeleninu, tak jsme si dali k obedu a k veceri budeme mit krevety a takove varene morske sneky. Koukla jsem se na seznam do slovniku, jak to prekladaji, a pry surmovka - druh velkeho mekkyse. :D Vuthe nas chtel vzit na obed ven, kdyz je to MDZ:), ale ja rikala, ze radeji az zitra, kdyz nejsou jesle. A takhle budu mit rybu dvakrat! ;) Uz se tak treseme na sushi, ktere ted nesmim. To bude nase prvni jidlo po porodu. Pry mi ho prinese uz do porodnice. :D Ale nevim nevim, jestli na to tam budu mit chut, uvidime. Co si pamatuju, jidlo tam spatne nebylo, vzdy bylo na vyber asi ze tri jidel a navic vzdy je predkrm, syr a dezet, kdyby nejhur, tim se clovek zasyti, i kdyby mu hlavni nechutnalo.

Uz zbyva jen tyden! Zatim stale nic, ikdyz ted ty dva tri posledni dny ji hodne citim, jako by se ji chtelo ven, dost se hybe. Ale kontrakce zadne... S Diddus byl porod o dva tydny driv a je fakt, ze tenhle posledni tyden je takovy jiny. Docela hezky jiny. Sice se mi spatne zveda z lehu a ze sedu, ale jinak mi je tak dobre... Uz se nestresuju. Ona si sama vybere, jak si sem prijde. Jestli se chce nechat vyndat jako princezna z orisku, tak at. Hlavne at je zdrava, stastna s nami urcite bude! :)







Žádné komentáře:

Okomentovat