středa 27. dubna 2016

Toz co je u nas noveho?

Didda

Je to o hodne lepsi, regres prestava. Myslim, ze to je krasa, ze takhle brzy. Uz ji zase bavi veci, co predtim, knizky, omalovanky, pohadky. V jeslich vse v pohode, dokonce tam zacala chodit i na zachod. Porad chce pect buchty, hrozne ji bavi vysypat hrnecky s prisadami a michat. Vzdy na to musi mit nalezite uvazanou zasteru!:) Neustale si prozpevuje melodie ruznych pisnicek, co zna. Naucila se cisla od nuly do deviti, umi je vyjmenovat a spravne poskladat. Nechce se vubec koupat, mame problem s tim, umyt ji jen telo, myti vlasu je boj za nesmirneho revu. Ma znacne stereotypy co se tyce oblekani, chce ted porad nosit puncochace a na nich ponozky a leginy (jedno bez druheho v zadnem pripade) a neobjde se bez kapucy a pres ni uvazanym satkem kolem krku. Vse navic musi byt nandano v presnem sledu, jinak je problem. Stale pusinkuje a hladi svou malou sestricku a rika "mala mala bébé". Dobre spi i ji, ale stale jen sve vyvolene potraviny. Snida ted ale chleba s marmeladou, uspech nevidany a vcera snedla kus celozrnne bagety.

Ina

To je zlaticko nejhodnejsi. Ji a spi ( jak rika Gabro - neskodny lezak :D ), breci jen, kdyz ji boli nekdy vecer brisko. Normalne spi tak od pulnoci do sesti, nadhera. Dnes v noci se ale vzbudila ve tri a my z toho meli pekny sok, jsme zhyckani! :D Na vazeni uz nechodime, je videt, ze prospiva dobre. Tvaricky se ji zakulatily, plinky c.1 ji zacinaji skrtit a i pri noseni vidime rozdil. Stale kojim, ale dokrmujeme lahvickou. Je cela tatinek.:)

Vuthé

To je take zlaticko nejhodnejsi! :D Prebaluje, koupe, krmi, houpe, proste tatinek k pohledani. Ja se kolikrat musim fakt vnutit, abych prebalila aspon jednu plinu! Vodi Diddus do jesli, nakupuje, vari, myje nadobi, vysava... jezis, dyt ja vlastne nedelam vubec nic!!! Stresove obdobi po porodu, co se tyce problemum s kojenim a s Diddus, jsme ustali na jednicku. Ja si rikam, ze pote, jakym zacal nas vztah stresem, kvuli N., ktery nam to daval fakt "vyzrat", uz zvladneme vsechno. Ma to takovy obraceny vyvoj, normalne jsou vztahy v pohode, bez problemu a pak az se ukaze, kdyz jde do tuheho. U nas to bylo narocne od zacatku a ted je jen lip a lip a hlavne mame vazne pevny vztah, po tom vsem... Vcera to byli dva roky, co jsme se dali dohromady a ja to tak zbilancovala, ze za ty dva roky jsme toho zazili dost - drama s N., narocne obdobi s Diddus pred diagnostikovanim, nasledna diagnoza autismu, tehotenstvi, porod, narocne kojeni... Za dva roky slusny! :D Krom toho jsme ale zazili spoustu krasneho, kazdy den je krasny, kdyz clovek ma vedle sebe nekoho, na koho se muze spolehnout a vedle koho muze byt takovy, jaky je, aniz by se bal, ze ho ten druhy bude mit "min rad". A hlavne, kdyz se kazdy den muze podivat na nekoho a rict si, ze ho miluje a ze by na nem nic nemenil. Jaky to krasny pocit po letech, co me porad nekdo s..l.... :D

Ja

Nedelam vubec nic. :D Ba ne, kojim a moudrim! :D Musim rict, ze mi tahle zkusenost hodne dala. Uvedomila jsem si, ze na sebe ( a vlastne i na ostatni ) nemuzu byt tak prisna. Mela jsem zafixovano, ze jedina dobra a mozna volba je kojit. Za kazdou cenu. A nechapala ty, co kojit nechteji. Ted to vidim uplne jinak. Jak je mi ted lip, kdyz jsem si "dovolila" dokrmovat a kdyz kojeni zacalo jit lip pote, co jsem pripustila moznost, ze prestanu. Ted si rikam, ze kazdy den kojeni navic je dobry a nechavam veci plynout... A konecne si muzu naplno uzivat miminka, bez stresu.
Skoncilo mi sestinedeli a citim se dobre (az na ty kila a bruch, ale to holt nemuzu chtit vse hned, vim vim). Zacinam nabirat sil.

Vsichni ctyri

se radi prochazime. Posledni dobou je slunecno, porad sice chladno, ale na prochazky je to jak delane. Ina usne ve vterine, kdy vyjdeme ven a Diddus chodi ve meste poslusne vedle kocarku a drzi se meho popruhu u kabelky, co je zavesena na kocare. :) Kdyz jsme mimo mesto, beha a hyka, vybiji nahromadenou energii. Obe dve jsou v pohode v aute, Ina spi a Diddus kouka z okynka. Musime trenovat, brzy nas ceka dlouha cesta! :) No a samozrejme stale fotime!

Zde par ze vcerejska, s matkou pluku (zdravime Evic!:)) a pak postupne dodam jeste z vyletovani.













9 komentářů:

  1. Tak to je vycerpavajici zprava! Hele ta prvni fotka je super! Dide to tam strasne slusi a Inuska je opravdu cely tatinek! A ten jeji dospelacky lehce zamraceny vyraz :-)) A ty vypadas nejak pohuble a trosku unavene (na to, ze teda vubec nic nedelas :-D! ), ale co by clovek chtel, po tom narocnem zacatku ;-) Moc se na vas v cervnu tesime! A poletite? Nebo jedete autem?
    Papa a uzivej miminecka, protoze jak vsichni vime, voni desne rychle rostou.....!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To vis, Evic, kruhace pod ocima mam poradny, ac nic nedelam. A pohubla jsem leda tak v obliceji, pneumatiku mam jinak slusnou...:D A doufam, ze to take vidi Opca, pac mi neverila a dle fotky na fejsbuku si udelala obraz, jak vypadam jako jura! ;) V cervnu poletime, jedeme o den driv a budeme spat u Vutheho tety v Parizi, abychom se nestresovali a mohli jet lazo plazo. Navic u nich nechame auto, takze tentokrate nevyplazneme 150 euro za parkovny...

      Vymazat
  2. Ale jste holky krasny vsechny tri! Kazda trochu jinak smrncla, krasna rodinka!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekujeme!:) Rikali jsme si, ze bychom si meli jeste adoptovat maleho cernouska, aby to bylo dokonale!;)

      Vymazat
  3. Ste moc pekné, gratulujem!...aj my sme si regresov užili...

    OdpovědětVymazat
  4. Je vidět že i krmení z lahvičky má své výhody :-) Může se zapojit celá rodina :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Milá Petro,
    to se tak krásně čte.. moc vám to přeji, vypadáte velmi šťastně. ♥
    Holčičky jsou krásné ,Diduška je moc šikovná jak tu velkou změnu zvládá a Ina je opravdu celá tatínek.
    Tatínek je zlatíčko, hodně mužů by se od něj mohlo učit.
    Krásné dny,
    Petra
    ps: já svého muže miluji i po 25 letech a připadá mi ,že čím dál tím víc ♥

    OdpovědětVymazat
  6. Nádherné počteníčko..a toho chlapa tiše závidím:-)) Krásné fotky, jste nádherná rodinka.

    OdpovědětVymazat
  7. Tvé dnešní hlášení mě moc potěšilo ♥. To je radost, mít takového chlapa. Být před ním sama sebou, to je nejvíc. To já znám :-D ♥. Díky za ně a za všechny před nimi... Díky nim totiž víme, jak je to teď fajn a vážíme si toho, co máme! ♥

    OdpovědětVymazat