úterý 1. listopadu 2016

V sobotu jsme se vydali do lesa na houby. Nasli jsme pet babek. Tak bylo alespon na polivku. Didduska celou dobu opakovala "champion champion", jakoze champignon, coz jest ve francouzstine houba, zampion se tu nazyva "champignon de Paris" anobrz parizska houba. Tot male lingvisticke okenko. :) V lese bylo docela dost lidi, podle me nejake houby byly, ale bylo vysbirano.
V nedeli odpoledne bylo krasne, chteli jsme jit ven, ale dvere se tu netrhly. Nejprve prijeli rodice, pak nejmladsi z brachu a vecer odjel Vutana. Posledni noc spal u rodicu, rano musel brzy vyjizdet i s taskou cerstvych morskych dobrot pro tetu, co zije v Parizi.
Tak jsme osireli, ale prazdniny stale pokracuji, a tak i nase akcnost. Vcera i dnes je tu nadherne. Slunicko, teplo, podzim jedna basen. Vcera chtel Vuthe opet mermomoci do lesa na houby. Jak jsem rikala uz loni, stava se z nej naruzivy houbar. Sli jsme do toho, co mame za rohem. Videli jsme spoustu prasivek (ikdyz, po prostudovani houbarskeho atlasu je mi jasne, ze to vse prasivky nebudou a ze rada z nich jsou dobre jedle houby, ale ja se toho bojim, jakmile to ma dole lupeni misto rour, neberu. To mi pripomnelo, jak stryc Jaromir sbiraval holubinky a jeho zena mu je potom tajne pri cisteni vyhazovala. Tehda toho byla takova kila, ze si toho nevsiml, a byl spokojen, ze si prosadil ty svoje holubinky. Tot male mykologicke okenko.), ale jinak jsme nenasli nic. Zato prosli jsme se! Vzali jsme to jinou cestou nez normalne, a dosli jsme tak daleko, ze misto toho, abychom se vratili stejnou cestou, jsme se rozhodli, ze udelame okruh. Podarilo se, ale usli jsme zhruba 7-8 kilometru. Pred Didduskou jsem smekla klobouk a kdyz jsme se cestou domu stavili v obchode pro dyni, mohla si vybrat, co chtela. A hadejte, co to bylo? Modri jiz jiste vedi, ano, Kinder cokolada!
Po navratu domu jsem vydlabala dyni a pote jsme na sebe navlekli humorne kostymy. Inuska byla roztomila ve svem carodejnickem kloboucku, Diddus se do toho moc nemela, nejvice ji zajimala svicka v dyni, kterou chtela neustale zfoukavat (zpivala "hodne stesti zdravi", tak jsem pak zpivala s ni, a zpivaly jsme "hodne stesti mila dyne") no a jakmile jsme si my s Vuthem nandali nase slusive zoubky, byli jsme mrtvi smichy. No posudte sami...
Jo, a do toho jsem vcera rano byla zase behat. Bacha na me. Soused na me halekal, no vida, to je dobre, ze zase behas, takze odted zase kazdy den! No nevim nevim, dneska si dam asi oddech. Dopoledne jsem byla na nakupu, zakoupila jsem listopadky na okno, takovy pokus, jestli je nikdo neukradne. Rikam si, ze tady na vsi snad ne. A odpoledne chceme jit zase na prochazku, kdyz je tak pekne.































4 komentáře:

  1. Pěkně jste si to užili. Krásné fotky na památku.

    OdpovědětVymazat
  2. No krásní jste :-D. A ten svetřík poznávám :-). Mám radost, že Diddušce tak sluší a že ho nosí... Pusu všem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, Gabi. Svetrik je super, navic vzdy, kdyz ho Diddus nosi, myslim na vas. :)

      Vymazat
  3. Krásné podzimní fotky, ale ty s tou dýní nemají chybu. Mooc vám to sluší:-)

    OdpovědětVymazat