úterý 6. června 2017

Tridenni vikend je za nami. V pondeli byl opet statni svatek. Zbyva posledni mesic prazdnin, pomooooc ! Cely prvni mesic budu s holkama sama. Nevim, jak to me nervy nebohe zvladnou. S Diddus to jde dobre, kdyz neco delame a jsme aktivni, nejlepe venku z domu. Doma se nudi, nabizene aktivity ji bavi asi tak pet minut. Takze porad nekam jezdime, misto zahrady mame dzungli a v trizeni veci na vyhoz jsem taky nepokrocila ani o pid.
Ani spocitat neumim, kolikrat Diddus za ten vikend brecela nebo se nervovala. Stale je neco spatne. Nesmi si vzit do auta bundu, kdyz je vedro, nesmi tisickrat zavrit a otevrit dvere ... A my toho taky spoustu nesmime, naprikald zatahnout pres den zaves, kdyz sviti dovnitr moc slunicka ci rozsvitit, kdyz je jeste den, ale sero a tak. Coz samozrejme neni zadne drama, ale kde najit tu stredni cestu. Nutit ji, ze si musi zvyknout, neb tak to je ci se obcas podridit, aby byl klid ... Kazdopadne do jakeho stavu ji dostal pres den zatazeny zaves... Nejak me to posledni dobou unavuje.
Na socialni urovni dela vsak pokroky. Ma dobry kontakt s lidma, nevadi ji navstevy, umi rict dobry den a i dat pusu. Hezky zpiva, rada bych ji nasla nejaky hudebni krouzek od zari.
Inuska je zlaticko, je tak pohodova a stale vesela. Ma takovou radost ze zivota. Tim se to vyrovna, je fakt, ze mi kolikrat zvedne naladu. Clovek by obcas depkoval, ale kdyz se na ni podiva, ani to nejde ! :) V nedeli na vylete v Saint Vaast la Hogue poprve ochutnala zmrzlinu a poprve sla po svych, kdyz jsme ji drzeli za ruce. Bohuzel uz jsme nemeli baterku ve fotaku, tak to zdokumentujeme jindy. Ale podle me to jeste nejaky mesic potrva, nez se sama rozbehne. Navic po ctyrech se premistuje jako tryskac, takze ani nema potrebnou motivaci.
Uplne jsem zapomnela na patek, to bylo moc fajn. Diddus byla ve skolce a Vuthe mel volno, neb ve ctvrtek pracovali az do pulnoci. Zasli jsme si na obed, bylo krasne, a tak jsme mohli byt na terase. Inuska pulku obedu spala v kocarku, tak to bylo temer, jako bychom byli sami. :)

V sobotu se Diddus svezla na kolotoci. To musim rict, ze taky hodne pokrocila. Drive byla nejprve scena, neb nechapala, ze musi pockat, az se zastavi, aby mohla nastoupit a pak klasicky, kdyz byl konec (ale to uz nema s autismem nic spolecneho, to znaji urcite vsichni;)). Ted vzorne cekala, predem si vybrala auticko s Hello Kitty a na konci uplne v pohode odkracela.
Odpoledne jsme se stavili ve fotografickem atelieru, kam jsem chodila behem dvou let na krouzek, jestli se tomu tak rika i pro dospele. :) Meli den otevrenych dveri. Tak jsme pozdravili zname tvare, vsichni shledali, ze Didda udelala velke pokroky a Inek se tam nechal od vsech nosit a vubec ji nevadilo, ze je nezna (nas si jen poocku hlidala, jestli jsme tam;)).





















Žádné komentáře:

Okomentovat