úterý 2. listopadu 2010

Bretaňské dobrodružství

Tak dobrá tedy. Špína a mastnota zdolána způsobem přímo heroickým, nyní jest čas na obsáhlouzprávu z našeho bretaňského výletu. Celá akce započala se tak, že vám již z tohoto blogu známýkamarád Floris, zvažoval, má-li přijet na oslavu 30tých narozenin Pauly, či ne, neb neměl penízena vlak (což je zcela pochopitelné, při těch hříšných cenách - vyplatí se jet autem, ať žije ekologie!), a jelikož Nordahl ho zbožňuje, jal se organizovat jeho příjezd o odvoz. Našel mu na netu spolujízdu sem, a zpět že ho odvezeme my, neb jsme stejně plánovali navštívit Rennes. Jenomže! Stávky proti prodloužení doby odchodu do důchodu se poněkud zvrhly, byly zablokovány silnice a zavřeny benzínky, takže odjezd se posunul o týden. Florísek byl tedy vězněn v Cherbourgu po celých šest dní. Tak si aspoň všech náležitě užil - rodičů, kamarádů a nás pak měl ještě tři dny u sebe v garsoniéře v Rennes.
Zde jedno předodjezdové foto - posilnění před cestou. Vyjeli jsme samozřejmě až za tmy, přes všechny plány jak vyrazíme brzy...


Ještě jsme se stihli z okna pokochat dvojduhou a pak vzhůru na cestu!

Po příjezdu jsme se podívali na nějaký film, který byl dozajista děsně zajímavý, jenom už vůbec netuším, o čem že to byl. A pak spat. Druhý den jsme se vydali na průzkum města Rennes, vcelku pěkné, aj jsme si uměli představit, že bychom se tam přestěhovali. Jen to móře tam holt chybí. Ale park tam mají krásný:





I jeden kostel (tuším, že svaté Anny, ano ano, tak se jmenuje i náměstí, na kterém jsme se cpaly hamburgery a hranolkami kousek od kostela, nedbaje faktu, že propadáme hříchu obžérství) je obrostlý vegetací:


Večer nás vzal Flo do gaybaru U rybařící kočky. Byla tam však nějaká oslava narozenin a hráli hity typu Dalida (taková místní Helenka) a podobně, což se hochům nezamlouvalo (mně jo, včetně gay prostředí).
Další den jsme se vagabondili po městě a večír se dívali na výživnou komedii MacGruber (parodie na Mc Gyvera, Ramba a podobné zhýralosti). Zde má oblíbená scéna "totální rozptýlení":

Foto z vagabondění

A foto z Florisova dvoru. Ukázka typické architektury ve větších městech Normandie a zřejmě tedy i Bretaně:


Odpoledne dalšího dne jsme se rozloučili a vyrazili směr Saint Malo. Jelikož jsme s sebou neměli mapu a nějak minuli odbočku, změnili jsme po cestě plán a zamířili do Saint Brieuc. Chvíli jsme se ochomýtali na nedaleké pláži, já přes Nordahlovy protesty ukořistila pár mušlí (byly jich tam hordy, jak již jsem psala na fejsbůku holkám - je třeba přijet s pytli a lopatami), on si zase pohrál s pneumatikou a našel takovýhle pěkný srdcokámen:



Po plážohrátkách jsme se vydali vyhledati hotel, podařilo se i usmlouvat slevu, alespoň bylo víc na večerní útratu! A že jsme to tentokráte roztočili výjimečně né za jídlo, ale za pití. V rumobaru s asi dvaceti příchutěmi rumu jsme vzali degustaci nadmíru zodpovědně, každý jsme ochutnali po pěti druzích. Např. karmabolu, třešeň, zázvor, citróno-chili, ananas... byly výborné! To může potvrdit Téra, Peli možná jen podle čuchu, těžký to úděl řidičův. A to jsem si vyzkoušela druhý den nato na vlastí kůži. Šli jsme spát asi v pět, v 11 ráno jsme museli vyklidit pokoj. To jsem se na to řízení vyloženě těšila... No, přesunuli jsme se do Saint Malo (cca 40 km tuším), kde byl námořní festival, který nás teda až zas tak moc nezjímal, ale prohlídka města byla více než zajímavá. Všude pláže a hned u nich činžáky, úplně jsem tam viděla lidi z počátku 20. století promenující se na nich v nedělním odpoleni.


Já jsem si taky připadala jako bych nespala od začátku dvacátého století, myslím, že to na mě bylo znát.

Grand café creme to ale spravilo a po něm vzhůru domů. Cestou se mi udělalo dobře a chytl mě děsný hlad. A na dálnici jest na výběr benzínka či Macdo. Co myslíte, že zvítězilo? Jistě, Macdonaldík. Musím se svěřit, že je poslední dobou nějaký dobrý, dělají to zde ze stoprocentního hovězího a hranolky z pravých brambor. Já vím, že nemůžu věřit všemu, co slyším, ale jednak to opravdu chutná dobře, srovnám-li s poslední zkušeností z Prahy v pět ráno na Ípáku (vážně rozdíl) a druhak tady jaksi všemu věřím tak nějak víc. Proč asi?
Mno, a to je vlastně vše z výletu! To jsme si zase krásně užili světa!
Naši limuzínu na fotce nemám, hanba, to musím brzy napraviti.
A kdo chce vidět více fotek a není na fejsbuku, zde jest link:





1 komentář:

  1. ...no pekne jste si uzili sveta, jen co je pravda...chillicitronovej rum zni az dabelsky...no a fotky tradicne skvostne, jen ta limuzina chybi.

    OdpovědětVymazat