úterý 30. listopadu 2010

Zimní radovánky

Tož dorazil i k nám, do mírného pásu - sníh, snížek!!! Jakou radost to člověku udělá, a to hlavně tady, kde je opravdu neobvyklý. Sic ho není mnoho, ale stejně je krásný!:)
Tož jsme se v neděli rozhodli, že vyrazíme na výlet, pokochat se výhledem na zasněženou krajinu z vršku vesnice La Pernelle, cca 30 km od Cherbourgu. Jenže ouha, tam již po sněhu ani památky! Zatímco u nás v Cherbourgu sněžilo znova i dnes!
První nadílku jsme si vyloženě užili. V pátek večer jsme vyrazili do Art´s Café na tradiční drink. Jenže se to poněkud zvrhlo (tradičně) a my se vydali na cestu domů v šest ráno. A k našemu překvapení všude sníh a velké vloky padající k zemi. Byla jsem to já, kdo hodil první kouli......... no užili jsme si sněhu jak se patří!:)
Dodávám fotodokumentaci: zasněžený výhled z okna, Cherbourg v sněhovém hávu, náš vůz se sněhovou krustou (ano, to je on - Voiturek!), výhled z La Pernelle bez sněhu a nás dva náležitě vybavené proti mrazu (né že by tu bylo vyloženě pod nulou, ale každý tu mrzne:). To mi ještě připomíná, že se mě Paula v pátek ptala, jestli, až pojedou do Prahy na ty moje narozeniny a Silvestra, bude v Praze větší zima, než posledně, co tam byli. A to bylo, pěkně prosím, v říjnu či listopadu, bylo chladno, ale ještě se to dalo v podzimní bundě. Tak jsem se jen usmíchla pod vous a řekla, že mohou vyrazit v plavkách. Ba ne, nechť si vezmou to nejteplejší, co mají! Také jsem je již vybavila slovním krkolamem "strč prst skrz krk", přičemž se občas přesmýskli, a já jsem zaslechla slova jako "šprcka" či "prc", to bude srandy........:)
A mně to nedá! Jiný večer jsem se vytasila s mini knížečkou češtiny pro francouze, kterou mi zaslala Evička, a s kterou tu sklízím velké úspěchy. Každý se snaží číst a když někomu rozumím, je štěstím bez sebe. Jeremy si tak listoval, listoval a pak z ničeho nic vyhrkl: "Vložka." Tak jsem mu řekla, ať si to zapamatuje, že to pak může v Čechách prohazovat jen tak mezi řečí................... chacha. Nasmáli jsme se a ještě teď, když si to náležitě představím, se královsky bavím!




4 komentáře:

  1. Koukám, sršíš vtipem, milý bratře Petře :-D...

    OdpovědětVymazat
  2. Spíš než plavky budou potřebovat neoprény, ti tví Františkáni, dnes ráno bylo mínus deset... Jinak pěkný příspěvěk. Moc se těším na kamaráda Jeremyho, až v půli konverzace vykřikne VLOŽKÁÁÁ. Hehe.

    OdpovědětVymazat
  3. Jéé, vám to sluší, už se na vás těším a na celou vaši veselou bandu :-)

    OdpovědětVymazat