sobota 28. dubna 2012

Totoletí

Ano ano, je to zase doba... Určitě jste si říkali, to zas ta Péťa zanedbává, hanba jí, do rohu a klečet na hrach! Ale tentorkát mám vejmluvu - internet šel poslední dobou špatně (stránka se načítá hodinu) nebo vůbec. No jo no, kdo šetří, nemá někdy za tři. Jsem napojená na wifi z kavárny, čímž sice ušetříme 40 euro měsíčně, ale občas to holt není žádná sláva. Ale fotím, to zas jó! Počítač je pln (to asi taky přispívá k té bleskové rychlosti), externí disk se plní též, chci si pořídit další, terabajtový, ať je místo a hlavně záloha! Přišla jsem teď o jedno album, a mrzí mě to velmi, neb jsem fotila sebe s Didoušekem a byly to povedené fotky, i mě to tam po dlouhé době docela slušelo. Zbyla mi jen jedna, kterou jsem si dala na fejsbuk do profilu... No jo no. Tak teď stáhnu a okamžitě zálohuji na externí.
Jinak začínám mít trochu cestovní horečku, už dřív jak za týden vyrážíme směr Praha! Vyprázdnila jsem kufr od minulé návštěvy (fakt, nekecám, ještě tam bylo nějaké oblečení odminule - to nepoužité samozřejmě!:) a dala do něj asi tři věci, tak se cítím, že mám předbaleno! Hehe.
Mno, tak první várka foteček, zítra bude druhá, abych to tu nezahltila.








čtvrtek 12. dubna 2012

Tříměsíčník

Tak dnes jsou Didouškovi už tři měsíce! Váží pět kilográmků a před čtyřmi dny začala uchopovat hračky.







čtvrtek 5. dubna 2012

Otesánek

Tak s plakáním už je to mnohem lepší, asi zabralo to pívo... (hihihi). Ale s intenzitou papání stále vše stejné, tak uvidíme, jak to bude pokračovat. Ale říkám si, že když spí v noci 10 hodin v kuse - už druhou noc (klepu na čelo, na dřevo a všude různě jinde!), že musí mít pak přes den děsnej hlad! Zítra jdeme k doktorovi na prohlídku a očkování, tak jsem zvědava, kolik nám Otesánek přibral a jestlipak povyrostl.
Dnes by měla moje babička Maruška narozeniny. Tak na ni vzpomínám a kdo jste ji znali, můžete taky zavzpomínat. Chtěla jsem svoji dceru pojmenovat po ní, ale neprošlo mi to, neb bývalá Nordahlova se jmenuje Marie (píše se to stejně jako v češtině, jen se to jinak vyslovuje),  a nejsou po rozchodu zrovna v kamarádském vztahu... Ale což, alespoň má Didda originální jméno, na internetu jsme našli jen jednu další - jistou islandskou herečku. Tak jsem nakonec s výběrem moc spokojená:) Ale byl to ořech, to jsem zvědavá, jak to zvládneme pro druhé!


úterý 3. dubna 2012

Uplakánek

Tak mi asi někdo vyměnil dítě! Už čtvrtý den ji nepoznávám. Předtím jídávala každé dvě až tři hodiny (přes den) a zhruba tak 20 - 40 minut. Teď se dožaduje skoro každou hodinu a jí 5, max 10 minut! Kromě toho, odložím-li ji do sedačky či na hrací kobereček, brečí do té doby, než ji nevezmu do náručí. Že by měla nějakou tu separační úzkost či co? A jak dlouho to asi může tak trvat? U nás je totální bordel, neumyté nádobí, nevyprané prádlo - prostě s dítětem v náručí těžko něco porobím. A večer, když kolem deváté usne (to zas ale ji musím pochválit, v noci pěkně spí), jsem tak utahaná, že vytuhnu na gauči a proberu se, až Nordahl přijde domů. Máte někdo podobné zkušenosti, mé milé matky? :)
Včera dokonce brečela i v kočárku, kde normálně okamžitě zabere...