pátek 13. listopadu 2015

Tak stredecnich masovych kulicek se ani nedotkla! Ani jogurt si nedala a porad pohudravala. Uz jsem zvazovala, ze zavolam na detskou pohotovost (byl totiz statni svatek). Vuthe rikal, ze to nevypada, ze by ji neco bolelo, ze je spis smutna. Sel s ni ven. Nechtela chodit, musel ji nosit na ramenou. Po navratu byla jako vymenena. Slunicko. Vecer si tam radostne hykala v posteli. Tak ja fakt nevim. Ikdyz mozna uz trochu vim. Ja jsem byla od soboty trochu mimo, pote, co to tak spatne slo na tom hudebnim krouzku. Byla jsem z toho dost smutna a kladla si spoustu otazek... Asi to musela citit a prenesla to na sebe. Dnes jsem se probudila uz opet s dobrou naladou a Diddus byla cely den v naproste pohode. Proste to vse nasava jak houba, aniz by si to clovek uvedomoval. Kazdopadne tema doktor a zubar musim nejak zpracovat. U naseho doktora vzdy rve, jako by ji na noze brali, ikdyz ji jen prohlizi a posloucha, u zubare jsme jeste nebyli. Rozhodla jsem se poridit nejake obrazkove knizky - u doktora a u zubare a take ji asi koupit zdravotnicky kufrik, abychom si mohly hrat na doktora. Treba to zabere a bude s tim pak vic smirena, protoze si bude rikat, ze to je jako ta hra. Snad.

Ve ctvrtek byla Diddus v jeslich. Vuthe me rano zatahl do haemka, neb tam pry videl za vylohou svetr, ktery by mi urcite slusel. Ale pry to musim schvalit a taky vyzkouset, no je fakt ze s brichem to je risk, jestli se do neceho vejdu nebo ne. No a vesla jsem se, a i do peknych zelenych satu. :) Ve svetru je jeste misto, podle me tak na dva mesice a v satech tez, a ty pak budou fajn i na jaro. Tak mam takove Vanoce uz ted v listopadu. No odpoledne jsem byli v hrackarstvi, nehodlam pak nekde litat v davech v prosinci. Koupili jsme takovou malou holcicku se ctyrmi pejsky (desne ji bavi si hrat s malymi vecmi, a hlavne pejsky, porad je do neceho zavira, vyndava, pozoruje je) a ruzovou tasku pres rameno na Totoce. Obcas, kdyz neco venku dela, potrebuje obe ruce, ale do toho samozrejme musi drzet Totoce (viz houpacka a Totoc mezi stehny:)), tak snad se ji to bude zdat na Totocka dost dobre. :D

Dnes je patek, den akcni. Rano jsem mela schuzku se socialni asistentkou, ktera mi pomohla s papiry. Je to kvuli prispevkum a statusu osoby handicapovane. Musim to vse jeste napsat a pozadat logopedku o bilanci. Pak se to muze konecne poslat. Musim take zajit do skolky, kam spadame, a pozadat o zapsani Diddy. Bez toho se totiz (a to se dozvidam az ted...) nemuze pozadat o asistenta. A to musim pozadat referent, ktery to ma v kompetenci. A komise je dvakrat rocne, v unoru a v cervnu. Takze my si tu lameme hlavu, jestli by Diddus mela jit uz tady do skolky nebo zustat v jeslich a ono v podstate jina moznost, nez jesle nejsou. Neb komise unorova zaruci asistenta na zari. Vyhoda je vsak v tom, ze to je celonarodni, takze kamkoliv pak pujdem, staci jen se zapsat do skolky a automaticky ma narok na asistenta a to uz pry pak jde rychle. Takze to nemusime resit jeste pred stehovanim. A to je docela uleva. Muzu se tak zamerit na centra, ktera pracuji s autisty, a eventuelne se zkusit nejak zapsat dopredu. Protoze tam mista nejsou... Tady to same, Diddus by mela chodit i do nejake skupiny (kde se napr. hrou nacvicuji veci jako doktor atd.), jenze neni misto. Mno, tak to bylo docela zajimave, a pristi ctvrtek schuzka s pedopsychiatrickou, hura! Jsem rada, kdyz se neco deje a clovek ma pocit, ze se veci trochu pohnout z mista.
Pak jsem zajela na nakup do bioobchodu. Mam silnou zavislost na pohankovych vlockach a cornflacich k snidani, nic jineho rano nejim a uz mi dosly.
Odpoledne jsme zajeli do Pana Kutila pro obklady do koupelny na baraku. A jsme rozhodnuti, ze v nedeli jdeme na vec! (Vcera jsem mluvila s N. a presvedcila ho, at je s Diddus u sve mamy. Za dalsich ctrnact dni uz by mel mit ten byt.).

A zde fotky z nedele z prochazky, tentokrat od Vutheho a jedna zachodova (zachod slavi velke uspechy, dnes me dokonce i sama odvedla, ze se ji chce, i na velkou! Juch juch!:)) :


  




Žádné komentáře:

Okomentovat