sobota 9. ledna 2016

Mam nejaky skluz! Rikala jsem si, co budu mit casu, az zase zacnou jesle a normalni rezim a ono houby, ba naopak, tolik to leti!
V utery poprve po prazdninach se ji moc nechtelo, po ceste brecela, ale pry to probehlo vyborne, dokonce poprve souhlasila s tim, prevlekat se do kostymu, driv nikdy nechtela. Odpoledne jsme dorazily ke dverim akorat, kdyz vyjizdel transit na poniky. Diddus me k nemu tahla, desne chtela jet, ale je na ni rada az pristi utery. Pani reditelka vsak otevrela okno a pry, ze se uvolnilo misto, ze jestli chci, muze jet. Tak jsem ji posadila do auta, ac nebyla zrovna oblecena na poniky, ale coz, hlavne, ze byla spokojena, ze jede. :) Vecer byla utahana jako kote, ani nevecerela a sla spat. Take mela ale ke svacine dve koblihy v pul seste, takze se nedivim, ze nemela hlad. Jinak ted ji pekne a stale spi! Klepu na vse, na drevo, na celo...;)

Ve stredu na Tri krale nasla rano pod stromeckem posledni darecek, ktery jsem zapomnela na Vanoce. Byly to oblecky pro Totoce, hned ho s radosti prevlekla. Na desatou sel Vuthe do autoskoly a ja vylehavala, Diddin si hral vedle me se skrabatkem na zada. Na obed jsme se vydali do pizerie, Diddus byla hodna a vse snedla. Ke konci uz zacala trochu lozit po zidli a decentne hykat, ale nic zavazneho. Presto na nas tri pani koukaly, div jim oci z dulku nevypadly (nechali jsme totiz Diddus, at si lozi a ja si do toho se svym bruchem jeste dopravala sklenicku bileho vina :D) a najednou jedne z nich asi zaskocilo, zacala hrozne kaslat a desne zrudla. Nechci byt skodoliba, ale docela me to pobavilo. Francouzi tady maji takove prislovi "At si kazdy hledi sveho talire". Tak tady to fakt sedlo. :D
Pote jsme se sli projit do zameckeho parku, po dlouhe dobe neprselo. Diddus nechtela jit v pizerii na zachod, no a v parku se ji zacalo chtit, ale jak to jeste nezna, curat venku, rekla si pozde. Pocurala si kalhoty a ja trubka ani nemela nahradu (kdyz jsme vyjizdeli, prselo, tak me nanapadlo, ze pak pujdeme jeste na prochazku). Vuthe nevedel, jak ji chytit, vzal ji pod pazdi, tak jsem ji vzala rychle nohy a zacaly strikat gejziry primo na me. Dostali jsme hrozny zachvat smichu, chudak Diddus, ale to se fakt nedalo... Pak ji Vuthe vzal na zada a sli jsme do auta, neb nemela chudak co na sebe...
Vuthe byl poucen, jak nechat vycurat holcicku venku a ja jsem poucena, mit vzdy po ruce aspon nahradni leginy! Vecer jsme odstrojili stromecek, je to ted tady takove hole bez nej.

Ve ctvrtek jesle, rano jsme sli na trh po chleba a ja se pak vydala poprve na plavani pro tehotne. Bylo to super! Mam sest seanci. Nejlepsi byl zaver, relaxace. Utvorily jsme dvojice, kdy jedna si da pod kolena a pod krk takovou tu penovou vec, ktere tady rikaji "hranolka", ac je to valecek a druha ji vezme za kotniky a taha po bazenu. Kdo by to byl rekl, ze to muze byt tak prijemne. Pri vylezu z bazenu jsem potkala sveho gynekologa, sel si o poledni pauze zaplavat. :)
Odpoledne jsme se vydali na nakupy, zacaly slevy a Diddus ze vseho zase vyrostla. I v jeslich to konstatovali, ze roste jako z vody. Take jsme zasli do hrackarstvi a koupili ji k narozeninam velkeho plysoveho ponika. Snad se ji bude libit. Krom toho dostane take takovy minipocitac na vyuku abecedy. Zacala se zajimat o pismenka, musim ji porad rikat, ktere je ktere.
Vecer byl Vuthe v autoskole a pak prisel domu. Myslel, ze jeste pujde do prace, ale tatinek uz se zotavil, takze nebylo treba.

V patek jsem mela na desatou schuzku v bance, bych poresila pojisteni, pak jsem se stavila v bonbonovem obchode a nakoupila dekoracni bonbony a mysky a kyticky na narozeninove mufiny. Rozhodla jsem se, ze upecu Diddus 12 cokoladovych mufinu misto dortu, je to jeji nejoblibenejsi dezert, tak co budu zkouset dort, ktery pak treba ani nebude jist. Odpoledne jsme se stavili jeste v haemku a koupili Diddus dalsi varku obleceni, ja mam dve pyzama (bych nedelala v porodnici ostudu;)) a kojici tricko, vse ve slevach. Zasadne uz jindy nic nenakupuju, vazne jen vyjimecne. Vse je pak za pulku ci min... A tady je to vsechno dane, od kdy do kdy jsou slevy, zadnej holubnik, ale radna socialisticka organizace: :D Takze si na to clovek vzdy pocka. Jedny laclace pro Diddus uz mam vyhlidnute asi dva mesice, staly 25 euro a dnes jsme je koupili za 10...
Vecer jsme si s Diddus prohlizely knizky. Ma pokazde hrozne zachvaty smichu ze slova "feuille" - list. Vzdy, kdyz na to narazime, smeje se jak blazen a ja to musim stokrat opakovat. :D Dala mi pet velkych pus na tvar, po dlouhe dobe. Se mam. :)
Vuthe sel vecer na skate, varim kureci vyvar, neb urcite prijde vymrzly. A pak nas ceka Sherlock Holmes.












4 komentáře:

  1. Jste skvělá rodinka a malá je moc šikovná holčička. Sluší ti to.

    OdpovědětVymazat
  2. Jezis vy jste ji nesli k tomu autu uplne nahou?!? V lednu!? A jak to bylo daleko? Tak mozna tam mate vlastne trochu tepleji nez my tady ;-) Teda matko :-)) No ale chybkama se clovek uci, ze? A vsad se, ze kdykoli s sebou budes mit nahradni oblecek, tak uz se nepocura! Jinak pekny fotecky! Moc se mi libi Diduscin styl jezeni spaget. No a co by sis nedoprala sklenici vina s briskem! Ja si obcas taky doprala. Pa :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady si muzeme podobna selhani dovolit, je stale kolem deseti stupnu. ;) Ale znas to, zakon schvalnosti, jednou clovek nevezme, a skonci to takhle... Odted ale budu nosit leginy v kabelce!:)

      Vymazat