úterý 19. ledna 2016

V sobotu rano pred odchodem na hudebni krouzek ztropila Diddus scenu, neb jeji novy tlusty bily svetr nejde narvat dovnitr laclacu. A ma-li laclace, vse musi dovnitr, nelze dat svetr navrch, to da rozum!:) Museli jsme dat jine kalhoty, ktere si vsak hned po krouzku umazala fixama, a tak jsme opet prevlikali. Ale vymalovavala si chvili i sama, tot velky pokrok.
Po obede a skypu s rodinou si pro Diddus prijela babicka Arielle. Poprosila jsem ji, jestli by nam ji pohlidala v sobotu vecer, neb jsme meli listky do divadla a ona, ze pry ted nepracuje a ze si ji klidne vezme na cely vikend, az do pondeli. A tak my meli pre! :) Sli jsme do knihovny vratit a vypujcit nova dvdcka, dali jsme si tam cokoladu a cetli casopisy. Po navratu domu jsme si trochu odpocali a pak se zacali pripravovat do divadla. Predstaveni bylo super. Byli jsme velmi pozitivne prekvapeni, vanocni darek se tudiz povedl. :) Jednalo se o takove punkove burleskni kabaretni predstaveni. Sest ukrajinskych holek hralo na nastroje a zpivalo, k tomu svetelne efekty typu videomapping, melo to uzasne grady, texty od Bukowskeho, Shakespeara, Shevchenka, uziti tradicnich karpatskych melodii, uzasne hlasy, proste moc vydareny mix. Kdyby nekdy hrali v Praze, rozhodne doporucuji, jmenuji se Dakh Daughters. Po tomhle zazitku jsme zasli jeste na sklenicku, mela jsem hroznou chut na pivo, toz jsem si jedno doprala. Tady teda jedno je trapnych 0,25 centilitru, ale zase je o neco silnejsi.
A to nedelni rano! Vzbudili jsme se v 10 !!! V poledne jsme si dali snidano-obed, jojo, brunch, jsme in. :D A pak se rozhodli namisto trizeni veci na pude vyrazit na vylet. Kdyz jsme dumali kam, Vuthe mi nabidl plaze, kde se vylodili americane ve 44tem a americky hrbitov. Rikam, ze tam jsme byli s tatou a Maruskou, a ze tam je prd. Ale ten hrbitov ze jsem nevidela, tak proc ne. A ono ejhle, misto, kam me zavedl, bylo uplne o necem jinem! Timto se verejne omlouvam za to, ze jsem chudaky tatuldu s Maruskou zavezla na uplne nemozne misto a slibuji, ze to priste napravim! :) Jenze jak jsem to neznala, nevedela jsem presne, kde odbocit, tech plazi je nekolik, vsude nejaky pamatnik, clovek proste musi vedet, kam presne se vydat. Tady jsme videli zasadni misto udalosti z 6. cervna 1944 - Point du Hoc, ktere bylo opevnene Nemci a odkud meli pod kontrolou Utah beach a Omaha beach. Tam se museli Americani vysplhat, aby zneskodnili nemecka dela a mohli obsadit plaze. A zbytek uz urcite znate... Na miste jsou tabulky, kde je vse presne vysvetleno a take tabule s jednotlivymi pribehy nekterych americkych vojaku. Take jsme shledli dojemny dokument a pak se jeste vydali na americky hrbitov. Byl to pekny vylet. Vymrzli jsme se pak v aute rozhodli zajet jeste do mesta Bayeux, ktere je kousek, na neco tepleho k piti. Mela jsem chut na dort a snila o nejake pekne cukrarnicce, no a nasli jsme misto presne podle mych predstav. A jelikoz jsem se nemohla rozhodnout mezi dvema dorty, dali jsme si tri. No jeden pro miminko preci! :D Vecer jsme si pustili valecny film Cas zit, cas umirat, bychom to zavrsili. Vic nez o strileni se ale jednalo o vztah dvou mladych lidi a mravni dilemata vojaku. Jinak bychom si to ani nepujcili...

V pondeli privezla Arielle Diddu v 11h30. Puvodne jsem si pro ni mela jet, ale chtela pak pomoct jeste N. se stehovanim, takze jsme pro ni nemuseli. To jsem byla rada, neb je to prece jen 40 km. Ani jsme nic neprichystali k obedu, a tak jelikoz mame jeste nejake stravenky, sli jsme na obed ven. V restauraci chtela jit okamzite na velkou, mam podezreni, ze cekala na me, aby sla... Stavili jsme se pak jeste v obchodnim centru, neb se mi nechtelo domu, kdyz pak ve tri mela Diddus logopedii. Ona byla spokojena, neb se mohla povozit nahoru a dolu po eskalatorech. :) Behem toho, co Diddus byla u logopedky, sel Vuthe do autoskoly a pak jsme se vydali na barak pro druhy primotop, neb se porouchala karma. Tak nez ji tatinek spravi, abychom meli jedno topeni v obyvaku a jedno v pokoji Diddus. A aby toho nebylo malo, zacaly v nasi ulici prace znacneho rozsahu. Rozkopali ji tak dukladne, ze se jim podarilo preseknout nejaky dulezity kabel a v cele ulici vypadl proud. Takze beze svetla, v zime... Zapalili jsme si svicky a cekali, co bude. Prijeli hned pani od elektricke spolecnosti a hledali, kde udelali soudruzi chybu. Vuthuv tatinek tam na ne dohlizel. On je to takovy vsehoznalec, ale to jako fakt (napriklad mi vymenil na aute starter, a to neni vubec automechanik) a my cekali, co bude, ze prinejhorsim se sbalime a vyrazime do baraku rodicu, co je odtud asi deset minut autem. Bylo nam ale do smichu i tak, Diddus byla evidentne rada, ze nas vidi po tom vikendu a chtela desne radit. Tak jsme se aspon trochu zahrali. No a asi po hodince naskocilo svetlo, jaka to krasa! :) To si clovek pak uvedomi, jak je na te elektrice zavisly...

Dnes je utery, v jeslich jeli rano na predstaveni. Pry ze zacatku si moc nechtela sednout na misto, neb cekali na zacatek, takze behala tak trochu vsude, ale jak to zacalo, hezky si sedla a i spolupracovala. Odpoledne pry byla unavena, ale to se nedivim, Arielle rikala, ze moc nespala, tak to musi ted dohnat. Vcera spala hezky a dnes taky usnula, jen co zalehla.

Posledni dny nam nejak spatne funguje internet. Nemuzu sem ani nahrat fotky, tak alespon text, fotky dodam snad brzy.








2 komentáře:

  1. To bych si taky přála..víkend bez dětí, dvd, klid, pohoda, spánek, výlet..to musí být paráááda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to zuzo! Je fakt, ze clovek takhle nabere hodne sil, kdyz muze proste vypnout a myslet dva dny jen na sebe...

      Vymazat