středa 16. září 2015

Rouen, cukr a kasel

V sobotu jsem odvezla Diddus "k tatovi", jakoze teda jemu, ale do meho baraku. On ji mel do nedele vecer, kdy si pro ni prijela jeho mama a odvezla si ji k sobe, neb N. mel v pondeli rano schuzku kvuli bydleni. Tak po roce a ctvrt si zacina neco hledat. :D No lepsi pozde, nez nikdy, to je jasny.
My jsme si zasli v sobotu vecer do kina na film Life, zalozenem na pravdivem pribehu fotografa Dennise Stocka, co fotografoval Jamese Deana. Libilo se nam to. Jednak je to o foceni, tak to uz je hned pro nas zajimave a druhak me prijemne prekvapilo vykresleni osobnosti Jamese Deana.
Zato my jsme tomu foceni tenhle vikend moc nedali. V nedeli jsme se vydali do mesta Rouen, mne bylo v noci nic moc, bolelo me v krku a spatne jsem spala, ale i tak jsme jeli. Prosli jsme si krasne historicke centrum a ja nevyfotila ani jednu fotku. Proste se mi nechtelo. Pri prohlidce mistni katedraly jsme zaznamenali, ze v pet bude varhanni koncert, a tak jsme sli. Pro oba to byla premiera. Pekne to bylo, jen tam byla zima (jak prekvapive, v kostele;), a to me asi jeste donakraplo. Vecer v pizzerii jsem snedla ctvrtku pizzy a mela jsem dost a noc byla zas desna. Rano prselo, jedine, na co jsem mela chut, byl nejaky cerstvy dzus. Podarilo se nam ho sehnat v obchodnim centru, po jeho vypiti jsme si rekli, ze jedeme domu. Jenze jak jsme meli cas, stavili jsme se v dalsim meste Caen, kde jsme zavitali do Ikey, pac u nas nemame, a koupili si par veledulezitych veci. Oranzovy pled na gauc, takovou peknou uzkou policku na ramecky a dalsi serepeticky, popinaci kytku, krabici na papiry, krabicku sroubu ruznych velikosti, neb Vuthe ted stale neco nekam privrtava a drevena raminka.
Pote jsme zamirili pro Diddus k babicce. Byla odena v cervenych puncochacich se srdicky a satech se srdicky, ktere si vybrala v obchode. Skoda jen, ze je to velikost dva roky, puncochy ji sjizdeni, saty maji kratke rukavy a gumicka se ji zarezava do rukou... Takze po prijezdu domu, kdyz se sla koupat, jsem vse zabalila a schovala, aby na to zapomnela, neb v tomhle ji nemuzu nechat chodit snad ani doma. Pry to tolik chtela... No nektere veci fakt nepochopim. Krom toho nam dala tasku s vecmi, co Diddus nesnedla, coz je od ni hezke, jenze krom piticek a presnidavek, tam byla kinder vajicka, chocobons, susenky, a ze vseho pulka ujedena - za jeden den. No a jelikoz neni zvykla, melo to samozrejme sve dusledky, ve ctyri rano zvracela. Dnes jsem mluvila s N., pry s ni promluvi. On sam otocil, neb mluvil s nekym, kdo mu vypravel o poslednich americkych studii vlivu vyzivy na autisty. At je na tom pravdy, kolik chce, alespon uz ji nebude davat tri zmrzliny! :D My jime celkove dost zdrave, takze ja si s tim tolik hlavu lamat nemusim. Ikdyz je fakt, ze Diddus zboznuje parky a klobasy, to je jeji nezdravy hrich.Ona je takovy masozrout. Ale ji hodne ovoce a syrove zeleniny a sladkosti kupuji sporadicky.
Vcera byla ve skolce, dnes jsme doma, ja jsem porad nemocna, Diddus se byla jen odpoledne projit s Vuthem ve meste, a pry byla hodna.
Dnes rano jsem se vzbudila v sest svym huronskym kaslem a vzpomnela jsem si na to, jak me N. vzdycky rikal, ze kasel se musi zadrzovat, jinak se kasle jeste vic, a plisnil me, ze to nedokazu (fakt nevim, jak nekaslat, kdyz ma clovek kasel...). Lezlo mu to moje kaslani na nervy. A Vuthe me pul hodinu masiroval zada a pak me hladil po vlasech, sam uz nezaspal... Ja se tak mam...

A fotky teda zadne nemam! Jen Vuthe neco malo vyfotil. Me v katedrale, jak si prohlizim vystavu a vzajemne jsme se zvecnili, jak nam chutnala pizza. :D Teda Vuthemu docela chutnala, jenze chudak musel dojist ty moje tri ctvrtiny. Jeste ze on tim jedenim hubne! :D






2 komentáře:

  1. Vypadáš, jak když tam tu 1/3 pizzy vrátíš :-D. Snad ti bude brzy lépe... ♥ Myslím na Vás...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vid, myslim, ze jsme vzajemne verohodne zachytili sve stavy - me znechuceni a Vutheho prezrani. :D
      Dekuji, taky doufam, tyhle podzimni kasle, to je na pytel (jak rikaval muj deda:)).

      Vymazat