neděle 8. listopadu 2015

Ve ctvrtek odvedl Vuthe Diddus do jesli a ja jela ke kamaradce pro jejiho syna. Chodi do stejnych jesli jako Diddus. Ona je taky tehotna, ale ma komplikace a musi zustat v klidu. Tak ma vypracovany uzasny bojovy plan, kdy kdo ho odveze a vyzvedne. V jeslich meli predstaveni. Ze zacatku pry Diddus chtela nutne na jeviste, ale pak se usadila a divala se a pry se ji to libilo. Na konci rekla jedna maminka svemu synovi, aby sel rict panim, co delaly predstaveni "merci" a Diddus se pry pak zvedla a sla k nim a podekovala jim taky. :) K obedu jsme meli masove kulicky s testovinami, vse snedla. Odpoledne pry byla v jeslich nevrla, doma ale byla v pohode. Nechtela tam svacit, ale doma si dala. K veceri snedla omeletu ze dvou vajec, okurku, papriku, rajcatka, presnidavku... Posledni dobou ji chutna. :)
Kdyz jsem ji sla vyzvednout, stavila jsem se v pekarne, ze ji koupim cokoladovou rolku. V hlave jsem si rikala - vezmu jen jednu pro Diddus nebo i jednu pro nas? Pak si reknu, jen pro ni, objednam jednu a slecna se slovy "takze tri cokorolky" mi nabalila tri. :D Asi mi cetla myslenky a rikala si, jen at si doprejeme! :)
Vecer jsme byli nejaci utahani, a tak kolem desate, ze se na chvilku natahneme. Totalne jsme vytuhli. Rikam, ze jsme jak duchodci. No co, jen at se naspime do foroty!

V patek rano odvedl Vuthe Diddus do jesli a pak se jeste vratil ke mne do postele. Povidali jsme si dve hodiny, az do jedenacti. :) On sel potom ven, vyhlidl si na internetu svetr, a tak se sel podivat do kamenneho obchodu, jestli ho tu maji. (On totiz krom toho, ze vari, uklizi a pere i rad nakupuje! Ale nastesti ma i chlapske zajmy, jako skate a kolo, ktere si sam postavil a ktere je bez brzd - tzv. fixie. Kdyz je potreba doma neco opravit, namontovat, postavit, nevaha a vrhne se do toho. A krasne foti. Je to takovy muj Pan Dokonaly. :) )
Pote vyzvedl Diddus, naobedvali jsme se a ja ji tam po o odvedla. A ze jen zaskaknu pr neco do mesta a pak zapsat Diddu na ten hudebni krouzek. Sla jsem do divadla koupit listky pro Vutheho k Vanocum. Jenze pokladnik je muj znamy. Prokecali jsme hodinu a pak mi rekl, ze to je jeste brzy, ze na tohle predstaveni se prodava az od 21. listopadu. Pak jsem se zasla podivat do obchodu s cherbourskyma destnikama. Je to mistni tradice, super kvalit, dozivotni zaruka. Cena tomu odpovida. Jsou zname i z filmu "Paraplicka z Cherbourgu" s mladickou Catherine Deneuve. Je to cele zpivane, ale krasne. Romantika. :)
Cestou do kulturniho centra jsem zasla pro vajicka (miminko si porucilo vajicka a sardinky :)), potkala dalsi znamou (pracuje v novinach Zapadni Francie v kulturni sekci, vzdy mi pise clanky o mych vystavach. Je moc mila, gratulovala mi k miminku.) a pak konecne dorazila na misto. Samozrejme pozde, prave zavirali kancelar. A tak jsem prokecala dalsi hodinu se sekretarkou a reditelkou o detech a tehotenstvi. Ta reditelka chodi take na hudebni krouzek se svym synem, rikala, ze to nevadi, ze neni zapsana, ze to muzu zaplatit kdykoliv. Cestou domu jeste potkam tetu N., pak vybehnu ty dve patra, pozdravim Vutheho, kouknu na hodiny a rikam, no tak to se ani nebudu svlikat a jdu pro Diddus. To je Cherbourg. Mozna mi to i trochu bude chybet, nevim. Ale do noveho mesta se tesim a sem budeme stejne jednou mesicne jezdit. A navic jsem cely prokecala a zase nic neudelala! :D
Odpoledne pry Diddus byla v lepsim rozpolozeni, ale zase nechtela svacit. No meli jogurty, ona ji jen dve znacky, jine nechce. Presnidavky sni jakekoliv, tak jsem jim to vysvetlila.
Vecer je vzdycky tak spokojena. Ma rada ten vecerni sled udalosti - vecere, pyzamo, vycistit zuby, cdcko a do postele. Ma vzdy usmev od ucha k uchu. Holt po mamince je rada v postylce. :)

Jinak ja jsem v rozkladu. Na chodidle dve kuri oka, v normalnim oku neco, co mi kazdy vecer prekazi, jakoby neco drhlo a na obliceji odporny cerveny ekzem kolem oboci a nosu. Vuthe rika, ze to pry se svlekam ze stare kuze, abych mela novou, jeste krasnejsi. :) No on je schopny mi rict i po ranu, jak mi to slusi. To asi nez si vezme bryle. A k tomu ma asi jeste laskou zaslepene oci. :) Snad mu to vydrzi. Naporad.:) Vecer mi odstranil ma kuri oka, tak mam tak na mesic pokoj. Ja nerada chodim na pedikuru, i k holici. Jedine, co muzu, jsou masaze a i kosmetiku snesu.

V sobotu sel Vuthe rano na trh, prinesl cokorolky a vyborny kvaskovy chleba, co kupujeme pravidelne u jedne pani. Ja sla pak s Diddus na jedenactou na hudebni krouzek. Ze zacatku ze zpivalo, tak byla nadsena. Jenze pak to zacalo. Pani lektorka predstavovala hudebni zvony. Diddus se samozrejme na ne hned chtela vrhat, nechape, ze musi pockat, nez si je bude moci vyzkouset. Totez potom s dalsimi nastroji, nechtela vubec spolupracovat, krik, brek, valeni se po zemi... Tak jsem ji odnesla, dala ji kabat, ze jdeme. Byl uz skoro konec, tak jsem pockala (za Didduscina ryku) na konec, abych rekla lektorce, ze kdyz to tak vidim, asi uz neprijdeme. Normalne jsem se rozbrecela... To se mi jeste nestalo, ale proste bylo tak videt, jak ona se neumi prizpusobit a jak je jina, nez ostatni deti. Rikala jsem si, co budeme delat, jak to bude v skolce a vubec... Obcas je clovek takhle tvrde konfrontovan s realitou a zacne si pokladat spoustu otazek... Ja jsem prevazne optimista, jenze v takovyhle situacich si rikam, ze bych mela byt asi i trochu vic realista. Jenze clovek nikdy nemuze vedet, jak se to bude vyvijet. A predstavovat si nejake katastroficke scenare nehodlam. No, ale hodna pani lektorka mi navrhla, at zkusime prijit pristi sobotu v pul desate na jiny krouzek, jsou tam vetsi deti a jen se zpiva a hraje na nastroje, a bez rodicu. Tak to zkusime. Je to od ni hezke, kez by to slo, protoze Diddus se jinak vse okolo hudby moc libi. Tak uvidime. Ne nadarmo jsem prisla v patek pozde, nic neni zaplacene a kdyz to nepujde, holt toho nechame.
Po navratu jsme popovidali s rodinkou pres skype, pak se naobedvali a vyrazili na burzu knih. Nakoupili jsme par zajimavych a mimojine i Krtek a raketa ve francouzstine z roku 1966! Ulovek par excellence!:) A taky mam knizku textu od Mileny Jesenske. Co takhle clovek tady nenajde...

Dnes je nedele. Venku je opet hnusno. Tak uvidime, co po obede podnikneme. Ale cely den doma asi nedame (ac nam dvema by to nebylo proti srsti;)), Diddus uz slozila vsechna puzzle, vymalovala omalovanky...
Jo a zapomnela jsem na nejdulezitejsi! Didduska se vcera poprve vykakala do zachoda! Hura, jupi, slava, vyveste prapory! Ja vim, ze prvni vlastovka (nebo-li prvni h...o) jaro nedela a ze to bude jeste dlouha cesta, ale mela jsem vazne radost! :)

A zde slibene moje fotky z minule nedele na plazi. Nejtezsi je vybrat. Tak jich je zase hromada. :)















5 komentářů:

  1. fotky krasny..
    gratulujeme ke kakanci:-) a drzim palce a preji jen vse dobre:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak postupne: desata vecer mi neprijde nijak duchodcovska!! To je taky moje hodina...po celodenni drine clovek pada na usta ;-) Samozrejme obcas pretahnu, ale vyjimecne!
    Jinak koho ze to mas za partnera?! Supermana?! :-) :-)
    Tri cokorolky jsou rozhodne lepsi nez jedna!
    Tvou reakci po hudebnim krouzku naprosto chapu (ber v potaz i hormony, nejsi ty preci taky tak trochu tehotna ;-)? Ale vidis, nektery lidi jsou vstricny a chapavy. Vsak uvidis, urcite bude lip! Diduska je bojovnice a osobnost v jednom! Jo a taky uplna akrobatka, dle tech fotek na plazi! Jsou nadherny btw., vsecky, prekrasne svetlo, fakt parada! Hned bych tam vzala Andulku, tam by se ji libilo, toho pisku vsude kolem! A voda!!
    Mejte se a smejte se! Papa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Jo, Evic, mas recht, asi v tom bude hrat roli i ten hormoooon!;) Musite za nami nekdy prijet, at se Anicka s Diddus spolecne pekne porochni!

      Vymazat