úterý 22. prosince 2015

Nestiham! :D A to jsem darky nakoupila v listopadu, jesteze tak.

V patek byla Diddus nakonec jeste v jeslich, teplotu nemela. My jsme se stavili v knihkupectvi a na doporuceni blogerky a maminky Amelie jsme zakoupili knihu napsanou trinactiletym autistickym chlapcem z Japonska. Jmenuje se Proc skacu. Oba dva jsme se do knihy zahryzli a nemohli ji odlozit. Poprve ctu neco, co mi opravdu trochu pootevira autisticky svet. Jeste se k tomu asi vratim, ted nejsem v rozpolozeni na rozepisovani se a navic jsem to jeste nedocetla.
Odpoledne byla ve skolce psycholozka, ke ktere chodime, vysvetlovala reditelce a mne tu bilanci, co sestavila ohledne Diddus. Na skale autismu je v pulce, to znamena stredni, s tim, ze by se to melo vyvijet smerem k lehcimu, neb vsichni konstatuji, ze dela hodne pokroku. V celkovem vyvoji je tak nejak na urovni dvouleteho ditete a co se tyce komunikace 16 mesicu. Ale to je hodnoceni z leta. V unoru ci breznu bude delat nove, abychom videli, jestli se to nekam pohnulo.
V noci se vzbudila jen jednou, a pak spala az do sedmi do rana!

V sobotu byla na hudebnim krouzku. Cestou odtamtud me zavedla do parku, tak jsme se prosly. A pak zavitaly do homeopaticke lekarny. Nedalo mi to. Sice jsem vyzvedla ty anxiolyticke kapky v lekarne, ale rikam si, zkusim nejdriv neco prirodniho. Zakoupila jsem kapky, co maji mit podobne ucinky jako ta anxiolytika, ale je to jen z rostlin. A jak jsem se tak vybavila, Diddus zacala spat. :D Spala celou noc bez niceho az do sesti do rana. Ale jinak byla cely den nerudna, porad se ji neco nelibilo, vztekala se, brecela... Bylo to narocne a me do toho desne bolelo na levem boku az do zad, asi se mi nejak posouvaji vnitrnosti ci co.

V nedeli prijel pvni z Vutheho bratru, Vutana. Toz jsme ho chudaka hned zaprahli a zajeli velkym autem do Frevalu pro matraci, kocarek a obleceni na miminko. Diddus si zdrimla v aute a presto spala az do sedmi! Vecer jsme si dali raclette. Prikladam foto, kde Diddus opet breci. Posledni dny se porad vzteka a rika "non". Asi obdobi vzdoru, kdyz je v te fazi dvouleteho ditete. ;) Vutana zkonstatoval rozdil v chovani Diddus oproti minule, naposledy tu byl behem letnich prazdnin. To se k ni nemohl temer priblizit, a ted se necha pohladit, dat si pusu a i si necha drbat zada! :D

V pondeli jsem jela zapsat Diddus do skolky, ale nemela jsem vsechny potrebne papiry, takze jsem se tam vracela dnes. Byly jsme jeste u logopedky, naposledy pred prazdninami. Chtela jsem pak jit na trh za N. mamou, ale prselo a foukal desnej vitr, takze jsem to vzdala. Vecer prijel druhy bratr, VuTheara. Hrali jsme hru o reckych bajich, a nevim, jak je to mozne, ale vyhrala jsem! :)

Na dnesek spala hur, prisla ve dve, v sest a pak v sedm uz definitvne vzbuzena. Ale odpoledne usnula na dve hodiny, coz je nevidane. Tak uvidime, co dnesni noc prinese. Dnes jsem litala od desiti k peti. Vyzvedla jsem nejake fotky, zapsala Diddus do skolky, koupila vajicka na salat a nealkoholicke sampanske, uvarila obed a odpoledne jsme jeli koupit ramecky na fotky a stromecek. Vutana hlidal Diddus, ktera spala. Cestou zpet jsme se ocitli v hrozne zacpe. Jesteze uz nemusime nikam nic jezdit kupovat. Vecer jsme nazdobili stromecek, ale jeste nam chybi pridat pernicky a cokoladu. A s tou budeme muset opatrne, nebot mam takove tuseni, ze nam na ni bude chodit jisty skritek, co za sebou nechava jenom obal. Ted tu varim brambory na salat a tesim se do postele...

Preji vam vsem krasne Vanoce, at se vydari podle vasich prani, moc se neprejezte (rika ta, co bude vyrabet salat v lavoru) a mejte se radi.













2 komentáře: