neděle 26. září 2010

Kdo nezažil, neuvěří


Tak jsme tedy byli venku s Florískem. Vesele jsme popíjeli v baru, Flo byl dle předpokladu ovíněn, byla sranda, pohoda. Chvíli před půlnocí se v baru objevili policisti, nejprve tři, kteří se jali kontrolovat barmana a jeho pracovní smlouvu, vyptávali se kolik pracuje hodin a spoustu dalších věcí. Najednou se jich tam ale zjevil pěkný houf, řekla bych tak deset a začali všem kontrolovat občanky. Ubohého Floríska vyvedli ven a vyptávali se ho, kolik toho vypil. On normálně odpovídal, na vše reagoval, nebyl vůbec agresivní, nic. Načež jsme se do toho vložili ještě my - s tím, že spí dnes u nás a že si ho s sebou odvedeme domů. Nic nepomohlo. NANDALI MU ŽELÍZKA a šoupli do auta. Zůstala jsem tam stát jako opařená a pak Nordahlovi sdělila, že zítra odlítám domů, že v policejním státě žít nehodlám... No, jsem samozřejmě přeháněla, ale tak mě to naštvalo! Kdyby pil venku nebo dělal výtržnosti, dobře, ale když pil vevnitř v baru a bavil se tam s kamarády? Barman ještě musel zaplatit asi 300 euro za to, že mu nalil. Když jsem se ptala, proč se tohleto děje, dostalo se mi odpovědi, že abychom my všichni ostatní viděli, že se tohle prostě může stát. Výstraha. Tak jsem se ptala, jsme-li v demokratické zemi anebo před pětadvaceti lety v komunistickém Československu. A za všechno prý může Sakrozy. No, opravdu tomu pořád nerozumím, nechápu, nevydýchávám, jsem pohoršena a považuji to za omezování osobní svobody. Hlavně, že stávkujou každej tejden kvůli důchodům a platům, ale že by zastávkovali za omezení přehnané byrokracie a buzerace, to ne. Už dvakrát jsem zírala na různé podmínky, co tady mají, je zde k vidění pár socialistických rysů, které mě opravdu překvapují, vždycky se rozčiluju a Nordahl mi na to řekne, že tak to prostě je a basta. Pravda, je to vykoupeno štědrou státní podporou. Ale to jaksi moje mysl těžko chápe. Ne, že by to nepřinášelo jisté výhody, ale... to je asi na delší disputaci...:)

No, ráno v půl sedmé jsme šli pro probdělé noci našeho drahého kamaráda vyzvednout na stanici. Kupodivu si nás tam nenechali a Floríska pustili, musel ovšem zaplatit 35 euro. Vrchol. Raději bez komentáře...
Vzbudili jsme se odpoledne, venku krásně, a tak proč se nevydat na výlet. Užili jsme si krásné výhledy a pěkně si vyčistili hlavu.




Žádné komentáře:

Okomentovat