úterý 11. srpna 2015

Musle

To je fakt nevtipny, psat bez diakriticky, vcerejsi prispevek evokuje nejakeho hada namisto pisku a more...:D

Vcera odpo jsme vyrazili na kolech na hriste, poprchavalo, ale dalo se to, zadna prutrz to nebyla. Diddus je na kole rada, posledni dobou me ale neustale kope po lytkach, nevim, jestli schvalne nebo jestli je ji ta sedacka kratka. Ona je takovy muj obrik, vsichni se divi, ze ji je jen tri a pul, je pry na svy vek velika. No po me to nema, to je jasny. :)
Vecer mi Vuthe uvaril musle na vyvaru ze zeleniny a bilem vine. Lahoda!!! Davame si je casto v restauraci, porce 500 g stoji kolem 9ti euro, a v obchode kilo stoji eura dve. Tak jsme si zkoukli na youtube recept a Vuthe je pripravil a byly vynikajici. Tak uz nemusime na ne chodit do restaurace, stejne je to vzdycky risk, jestli Diddus bude chtit byt hodna nebo ne. Kdyz jsme byli na muslich posledne, jedna baba tam neustale otacela oci v sloup, jak jakoze Diddus desne rusi, a to pritom byla hodna. :D Nereknu, kdyby to byla buhvijaka restaurace, to by clovek pochopil, ze si chteji jidlo v klidu vychutnat, ale tohle byla takova obycejna brasserie, jinam bychom s ni ani nesli.

Dnes cely den prsi a je 16 stupnu. Ja nevim, ze nemuze bejt nejaka rovnovaha, jakoze by vam nekolik stupnu ubylo a nam pribylo a i o  ten dest bychom se podelili. :)

Didda je v posteli, tady tak hezky usina. Vezme si takovy detsky tablet, ktery dostala od babicky a dedy v Cechach a pousti si na nem pisnicky, az usne. Proste s usinanim a spanim na baraku nesrovnatelny... Clovek si aspon trochu trochu oddachne;) Tak ted jdeme zacit ten oddech talirem ratatouille, k tomu mame ryzove cinske nudle, myslim, ze takhle to asi nikdo na cely planete neji, je to trochu ulitla kombinace, ale nam to chutna!:)


3 komentáře:

  1. Já chci taky mušle!! Vypadá to krásně, to jsou slávky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slovnik rika ano:) Slavku mi preklada jako moule, coz je tahleta musle. Je to dobrota plna zeleza. A da se pripravovat na spoustu zpusobu.

      Vymazat
  2. Tak to chci! Inu, láska a Francie prochází žaludkem :)

    OdpovědětVymazat