úterý 18. srpna 2015

Pariz

Tak jsme zpet. Bylo to fajn, ale vic nez svatba se nam libilo prochazeni Parizi a foceni. :) V patek jsme dorazili odpoledne, sli jsme se projit na Montmartre a k Sacre Coeur, a strhl se takovy slejvak, ze jsme byli durch. Ale nebyla zima, tak to zas tak nevadilo. Pak vysvitlo slunce, uschli jsme a sli jsme na veceri do kambodzske restaurace, kam chodi Vuthuv bracha pravidelne. V sobotu kol poledne jsme se vsichni vydali na svatbu. Obrad v kostele byl pekny, pak odpoledne bylo foceni, hry, take ping-pong jsme si zahrali. Jedna hra sestavala z nasledujicich pravidel: rozdali se obalky, ve kterych mel kazdy nejakou postavu a musel si k ni najit toho druheho (napr. Asterix hledal sveho Obelixe atp.), museli se pokladat otazky typu: jsi maly a mas knir?, aby se clovek dopatral sve polovicky. No a hadejte co. Otevru svou obalku a tam stoji "Kraska", Vuthe otevre svou obalku a v ni "zvire". Takze jsme se "nasli" fakt rychle! :D To urcite nebyla hahoda!;)
Pak byla kambodzska vecere, ktera se tahla od osmi do pulnoci, a pak tanec. Odjeli jsme kolem ctvrte rano, spat sli v sest. Jsem rada, ze jsem mohla poznat Vuthovu rozsirenou rodinu. Bylo to fajn.
V nedeli jsme vstali kolem poledne a sli opet fotit. Je to takova rodinna zabava, oba dva Vuthovi bratri foti, a pritelkyne jednoho z nich take. Tak tvorime takovou vtipnou skupinku, tri asiati a dve holky z "vychodu" (ona je Polka), s fotaky, no vypadame urcite jako turisti. Vecer jsme se najdeli pro zmenu v restauraci korejske a ve tri ctvrte na osm nam jel vlak zpet do Cherbourgu. Vuthemu uz ve vlaku bylo divne, zima, vecer horel jak kamna, no a rano uz nemohl vstat z postele. Ma chripku jak hrom, vcera cely den prolezel a dneska mu jeste neni dobre, porad ma teplotu.
Ja vcera jela na nakup a pak vyzvednou Diddus. Prvni vec, co po mne chtela, vyndat zmrzlinu z mrazaku. Rekla jsem ne, jenze nato prisel tatinek a zmrzlinku ji dal. Uz treti to odpoledne. Ne, vubec nejsem nikdy za tu zlou! :D Ja jen zakazuji a on rozmazluje. Ale mne to nevadi, ja vim, ze co delam, je pro jeji dobro a ze se vzteka nebo breci, to holt k zivotu patri, frustrace. Na N. se taky nezlobim, on je holt takovej, navic jak ji vidi min, proste ji chce ve vsem vyhovet. Nerikam, ze s tim souhlasim, ale rozhodne se kvuli tomu s nim nebudu hadat. Jen reknu, co si o tom myslim, a tim to konci. Rekl mi na to, ze to je jeste dobry, ze babicka ji rozmazluje mnohem vic. No to ani nechci vedet, co se u babicky deje! :D Jinak s N. spolu ted vychazime dobre, ma pritelkyni, takze je v pohode. Byla tam v nedeli za nimi, byli na obede v restauraci, Diddus byla samozrejme hodna jak andel, normal, to je jen pro nas, privilegium scen. :D
Od vcera je Diddus jako vzdy po navratu jak z divokych vajec, zitra jde zas do denniho centra, tak snad se pak trochu uklidni. Odpoledne ji vezmu taky na kolo, at se provetra. Doma je bordel jak v tanku, Diddus vytahuje a rozhazuje vsechny veci, ale to je normalni, takhle je to kazdy den, je to takovy jeji ranni ritual, prijde a vse rozhrabosi. A my to pak pres den uklizime. Dnes ale neuklizime, ja jen varim a myji nadobi a Vuthe odpociva.

Par fotek z Parize, jen takovy maly vyber, vetsi album pak dam na flickr. Pokusim se sem vlozit odkaz, snad to nejak zvladnu.





2 komentáře:

  1. Milý Volečku!! Jsem moc ráda, že zase vyprávíš svoje příběhy. A ty fotky! Tu es homo photographus!
    Srdečně zdraví Volus Magnus

    OdpovědětVymazat