neděle 18. října 2015

Ze ctvrtka na patek Didduska spatne spala. A tak v patek po navratu z jesli takhle krasne vytuhla. Prospala se dve hodinky, pak se vzbudila, najedla a za dve hodiny sla zase spat.





V sobotu dopoledne jsme se vypravily poprve na hudbeni krouzek. Zpivalo se, ukazovalo k tomu rukama a pak pani lektorka ukazovala piano a deti si na nej mohly zkusit hrat. Pak jsme spolecne zpivali pisnicku (jeste, ze ji znam, pac Diddus to porad sjizdi na youtube:) a pote jsme se pohybovali do rytmu. Prvni pulhodina v pohode, pak ale Diddus najednou prinesla kabaty, ze jako jdeme. Kdyz ale videla, ze se zpiva ukolebavka s plysakama, hned popadla Totoce a pridala se, takze jsme zustaly az do konce. Kdyz pak deti plysaky odlozily, chodila a kazdemu davala do tuky toho, co mel pri zpivani. Kazdy prece musi mit sveho Totoce! :) Tak ji zapisu, ted jsou dva tydny prazdnin, tak po prazdninach zacneme chodit. Libilo se ji to, mela pri zpivani usmev na tvari, jen proste nikde dlouho nevydrzi a obcas si zakrici, ale ta lektorka rikala, ze to nevadi, ze ostatni deti to nejak zasadne nerusi. Tak fajn, uvidime co to prinese.

Odpoledne prisli znami pro fotky, co jsem jim fotila. Byli spokojeni, dokonce i muz, ktery se evidentne pred objektivem neciti uplne nejlepe, se sam sobe na tech fotkach libil. Pry jestli jsem je vyretusovala, ze tam je nejaky hubeny a ma moc vlasu! :D Tak jsem rada, ze se jim libily. Prisli i se svym devitimesicnim synkem, Diddus pak brecela, kdyz odchazeli, chtela, abychom sli s nimi. Nevim proc, treba chtela zustat s miminkem.;)

Dnes, v nedeli, jsme se vydali na burzu detskeho obleceni. Koupili jsme neco malo pro miminko a take par kousku pro Diddus. A jedny boty, bez toho se to neobejde. :D Moc casu jsme tam nestravili, Did neni posledni dva dny ve sve kuzi, nema vubec trpelivost a nervuje se. Nevim, cim je to, co je jinak, nez jindy, ze je takova podrazdena. Clovek by malem zapomnel, ze je autista, tak to proste musi obcas taky trochu pripomenout. Kazdopadne na akcich, kde jsou jine deti, jako napr. na tom hudbenim krouzku, si to uvedomuju hodne, tu jeji rozdilnost. Jinak mi to ani neprijde, kdyz neni vedle ostatnich deti.
Z burzy jsme se vydali k Vutheho strejdovi, aby mu ostrihal vlasy. Diddus si tam krasne hrala s jeho detmi, s legem a letadlem, byla spokojena. Jeho zena mi dala tasku veci na Diddus, ma holcicku o rok starsi. Tak jsem moc rada, protoze jsem nedavno tridila a skrin byla temer prazdna. A pry nam da i na miminko. :)
Po dostrihani jsme vyrazili na farmu, kde se deti svezly na ponicich, pohladily si kralicky a kozy, dali jsme si palacinku a jelo se domu. Fotky dodam, akorat jsme se vratili, takze jsem je jeste ani nestahla. Na ponikovi byla Diddus v pohode, to uz zna, ale sceny byly u kralicku. Nechapala, ze na nej musi jemne a nesmi kricet, ze se jinak bude bat a utece. Ona to jemne s temi zviratky proste zatim neumi. Tak zas byly slzy, ale i tak se s nim trochu pomuchlovala.

Jeste jsem zapomnela napsat, ze vcera vecer jsme se divali na dvd Vesnicko ma strediskova, ktere zakoupila Stephanie pro Vutheho k narozeninam na filmovem festivalu v Lyonu. Je to s francouzskymi titulky, a preklad je dobry. Moc se mu to libilo, koukali jsme se na internetu, v te edici maji i dalsi filmy, tak si mozna nejake objedname. No me to samozrejme uplne dojimalo, ta ceska zahradka a tak vubec... A k dvdcku je i knizecka, kde je nekolik textu, napr. takovy historicko-filosoficko-psychologicky rozbor filmu, tak to bylo pro me hodne zajimavy, takhle o tom my asi uplne neuvazujeme. Pro nas je to hlavne "chlapi, nelejte to pivo z oken" a "Jaromire, to nedelas dobre s tema sirkama". :)

2 komentáře:

  1. Jeeee, Vesnicko ma strediskova..... taky bych se podivala. Covece ja od porodu nevidela snad jediny film, budu to muset napravit. A tyhle cesky "klasiky" miluju. Peto my jsme ted s Andulkou v Praze na par dni a dneska byla u nas v Nuslich segra s detma, tak jsme na vas myslely! Moc zdravime do Francie! Az zas nekdy vyhledove zavitate do Prahy, musime dat zas velkoctyrkovy srazik i s detma! To bude masakr ;-) Se tesim. Pa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je jasny, to usporadame! S dalsim prirustkem navic do party! Uz ted se tesim!:) Segru moc pozdravuj. Papa.

      Vymazat